
Εναλλακτικό Πάσχα με σουβλάκι αρνί
Η σούβλα και ο φούρνος μπορούν να περιμένουν.
Το Πάσχα στο χωριό και το σούβλισμα με τον old school και ολίγον τι γκροτέσκ τρόπο είναι εδώ. Αυτό σημαίνει πως θα φας καλά. Αν η προοπτική του αρνιού στο φούρνο δεν σε συγκινεί, υπάρχει πάντοτε εκείνη που θέλει το κρέας περασμένο σε σουβλάκι. Είναι μία πιο εύκολη διαδικασία για να λάβει χώρα στο σπίτι, συχνά νοστιμότερη και σίγουρα πιο διασκεδαστική.
Η πιο απλή εκδοχή θέλει το κρέας (ιδανικά από το μπούτι του ζώου και χωρίς κόκαλο) να περνά σε ξύλάκι μόνο του ή με τη συνοδεία πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας και να ψήνεται είτε στη σχάρα του φούρνου είτε ακόμη και στην ψηστιέρα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις είναι μία συνταγή από το Αμπρούτσο της Ιταλίας, όπου συνηθίζουν να μαρινάρουν τα κομμάτια του κρέατος με αυγό.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσιο κρέας, χωρίς το δέρμα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 6-7 κρόκοι αυγών
- 1 ολόκληρο αυγό
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αφού πλύνεις τα κομμάτια του αρνιού πολύ καλά και τα στεγνώσεις, τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο.
- Τοποθετείς στη φωτιά ένα δεύτερο, βαθύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις ψηθεί ελαφρώς το κρέας, αφαιρείς το λίπος και το μεταφέρουμε στο δεύτερο σκεύος. Αλατίζεις.
- Χτυπάς τους κρόκους και το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
- Προσθέτεις το μείγμα στο κρέας και το αφήνεις να ψηθεί καλά σε μέτρια φωτιά, σε μία διαδικασία που θυμίζει εκείνη της καρμπονάρα.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και την κρεμμυδόσουπα στα καλύτερά της.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα