Εναλλακτικό Πάσχα με σουβλάκι αρνί

Η σούβλα και ο φούρνος μπορούν να περιμένουν.

Το Πάσχα στο χωριό και το σούβλισμα με τον old school και ολίγον τι γκροτέσκ τρόπο είναι εδώ. Αυτό σημαίνει πως θα φας καλά. Αν η προοπτική του αρνιού στο φούρνο δεν σε συγκινεί, υπάρχει πάντοτε εκείνη που θέλει το κρέας περασμένο σε σουβλάκι. Είναι μία πιο εύκολη διαδικασία για να λάβει χώρα στο σπίτι, συχνά νοστιμότερη και σίγουρα πιο διασκεδαστική. 

Η πιο απλή εκδοχή θέλει το κρέας (ιδανικά από το μπούτι του ζώου και χωρίς κόκαλο) να περνά σε ξύλάκι μόνο του ή με τη συνοδεία πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας και να ψήνεται είτε στη σχάρα του φούρνου είτε ακόμη και στην ψηστιέρα.

Εναλλακτικό Πάσχα με σουβλάκι αρνί

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις είναι μία συνταγή από το Αμπρούτσο της Ιταλίας, όπου συνηθίζουν να μαρινάρουν τα κομμάτια του κρέατος με αυγό. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο κρέας, χωρίς το δέρμα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6-7 κρόκοι αυγών
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Αφού πλύνεις τα κομμάτια του αρνιού πολύ καλά και τα στεγνώσεις, τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετείς στη φωτιά ένα δεύτερο, βαθύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 
  3. Μόλις ψηθεί ελαφρώς το κρέας, αφαιρείς το λίπος και το μεταφέρουμε στο δεύτερο σκεύος. Αλατίζεις.
  4. Χτυπάς τους κρόκους και το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. 
  5. Προσθέτεις το μείγμα στο κρέας και το αφήνεις να ψηθεί καλά σε μέτρια φωτιά, σε μία διαδικασία που θυμίζει εκείνη της καρμπονάρα.

Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και την κρεμμυδόσουπα στα καλύτερά της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος