Εναλλακτικό Πάσχα με σουβλάκι αρνί

Η σούβλα και ο φούρνος μπορούν να περιμένουν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Απριλίου 2022

Το Πάσχα στο χωριό και το σούβλισμα με τον old school και ολίγον τι γκροτέσκ τρόπο είναι εδώ. Αυτό σημαίνει πως θα φας καλά. Αν η προοπτική του αρνιού στο φούρνο δεν σε συγκινεί, υπάρχει πάντοτε εκείνη που θέλει το κρέας περασμένο σε σουβλάκι. Είναι μία πιο εύκολη διαδικασία για να λάβει χώρα στο σπίτι, συχνά νοστιμότερη και σίγουρα πιο διασκεδαστική. 

Η πιο απλή εκδοχή θέλει το κρέας (ιδανικά από το μπούτι του ζώου και χωρίς κόκαλο) να περνά σε ξύλάκι μόνο του ή με τη συνοδεία πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας και να ψήνεται είτε στη σχάρα του φούρνου είτε ακόμη και στην ψηστιέρα.

Εναλλακτικό Πάσχα με σουβλάκι αρνί

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις είναι μία συνταγή από το Αμπρούτσο της Ιταλίας, όπου συνηθίζουν να μαρινάρουν τα κομμάτια του κρέατος με αυγό. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο κρέας, χωρίς το δέρμα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6-7 κρόκοι αυγών
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Αφού πλύνεις τα κομμάτια του αρνιού πολύ καλά και τα στεγνώσεις, τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετείς στη φωτιά ένα δεύτερο, βαθύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 
  3. Μόλις ψηθεί ελαφρώς το κρέας, αφαιρείς το λίπος και το μεταφέρουμε στο δεύτερο σκεύος. Αλατίζεις.
  4. Χτυπάς τους κρόκους και το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. 
  5. Προσθέτεις το μείγμα στο κρέας και το αφήνεις να ψηθεί καλά σε μέτρια φωτιά, σε μία διαδικασία που θυμίζει εκείνη της καρμπονάρα.

Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και την κρεμμυδόσουπα στα καλύτερά της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας