Η πιο εναλλακτική πίτσα της καραντίνας
Το απόλυτο comfort food σε μία από τις πιο ασυνήθιστες όσο και νόστιμες εκδοχές του.
Αν κάποιος σε ρωτούσε τι θα μπορούσες να τρως για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, είμαι σίγουρος ότι η απάντηση θα ήταν πίτσα. Δικαιολογημένα. Το απόλυτο comfort food μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είναι νόστιμο και ταιριάζει άψογα σχεδόν με κάθε ποτό.
Προφανώς και έχεις δοκιμάσεις αρκετές διαφορετικές εκδοχές οπότε γιατί να μην τολμήσεις και εκείνη με το κουνουπίδι; Πίστεψέ με, είναι πολύ καλύτερη από όσο αρχικά ακούγεται. Εκτός όλων των άλλων έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και, κατ' επέκταση, λιγότερες θερμίδες.

Υλικά
- 1 κ. κουνουπίδι
- 30 γρ. αλεύρι ρυζιού
- 50 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα
- ασπράδια από 2 αυγά
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. Pesto Genovese ή σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. τυρί stracciatella ή mozzarella
- φύλλα ρόκας
- ελαιόλαδο
- βασιλικός
Εκτέλεση
- Πλένεις πολύ καλά τα κουνουπίδια και αφαιρείς τον βασικό κορμό και τα φύλλα. Βάζεις τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο μπλέντερ μαζί με την παρμεζάνα, τα ασπράδια και λίγο μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις. Προσθέτεις αλατοπίπερο και συνεχίζεις.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ (αφού αφαιρέσεις όσο περισσότερο νερό μπορείς) και προσθέτεις σε αυτό το αλεύρι ρυζιού, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Αυτή θα είναι και η βάση της πίτσας, την οποία μεταφέρεις σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνεις για περίπου 20' στους 180°C σε φούρνο με αέρα.
- Εν τω μεταξύ, επικεντρώνεσαι στο dressing της πίτσας. Ανακατεύεις το πέστο με την stracciatella (ή την σάλτσα ντομάτας με την mozzarella), προσθέτοντας τα φύλλα ρόκας και ελάχιστο λάδι.
- Απλώνεις το μείγμα πάνω στη βάση της πίτσας και προσθέτεις έξτρα φύλλα ρόκας και βασιλικού καθώς και κομμάτια τυριού, επαναφέροντας για λίγα λεπτά στο φούρνο.
Διάβασε ακόμη για τα λάθη που δεν πρέπει να γίνονται στο μπάρμπεκιου, μία διαφορετική συνταγή για αρνίσια παϊδάκια, το τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας, τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns και πώς θα φτιάξεις το επικό Whopper των Burger King.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.