Η αψεγάδιαστη αισθητική του νέου ηλεκτρικού Mini Cooper

Το θρυλικό brand πέρασε (και αυτό) στη νέα εποχή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Μαρτίου 2020

Πριν από περίπου ένα μήνα, επιβεβαιώθηκε το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Mini Cooper στην αγορά. Πλέον, είναι γνωστές και οι τελικές προδιαγραφές του. Το Mini Cooper SE έγινε λοιπόν το πρώτο ηλεκτρικό του είδους του που κυκλοφορεί στους δρόμους, επεκτείνοντας το μύθο που ξεκίνησε να χτίζεται το 1959 και εξελίχθηκε σε σταθμό όχι μόνο του κόσμου των 4 τροχών αλλά και της ίδιας της pop κουλτούρας. 

Η αψεγάδιαστη αισθητική του νέου ηλεκτρικού Mini Cooper

Η νέα προσθήκη στην γκάμα των MINI ξεχωρίζει για το λεπτό αλλά άκρως κατατοπιστικό σχεδιασμό του, που τιμά στο έπακρο την κληρονομιά του brand, παρότι η ηλεκτρική εκδοχή δεν είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτήριζες ως small car. Η βρετανική σφραγίδα είναι εμφανής παντού στο design, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Στο κομμάτι των χαρακτηριστικών και των επιδόσεών του, το Mini Cooper SE είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και μπαταρία  32,6 kWh. Η αυτονομία του εκτείνεται μέχρι τα 270 χλμ με μία μόνο φόρτιση, με τη μέση κατανάλωση με βρίσκεται μεταξύ 14,8-16,8 kWh/100 χλμ. Ο χρόνος φόρτισής του από το 0%-100% είναι περίπου 3,5 ώρες αλλά μειώνεται στη 1,5 σε περίπτωση δικτύου ταχυφόρτισης.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ MINI COOPER 3
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ MINI COOPER 1

Διάβασε ακόμη για τη διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966, το ποθητό supercar Dallara Stradale και την πιο γρήγορη από τον άνεμο McLaren 765 LT.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Car Αwards 2020: Η λίστα του Esquire

Αυτά είναι τα κορυφαία μοντέλα με τα οποία η αυτοκινητοβιομηχανία μπήκε στην καινούργια δεκαετία.

Ferrari Stallone, το ηλεκτρικό concept του μέλλοντος

Η Scuderia καλό θα ήταν να ρίξει μία ματιά στις προτάσεις που έρχονται από το Behance.