Αλλάζοντας το σώμα σου με μόνο 15 λεπτά προπόνησης

Μάθε πώς να χάσεις τα κιλά των διακοπών μέσα από ένα πρόγραμμα εξπρές.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 19 Ιανουαρίου 2024

Στη δίνη των γιορτών είναι σύνηθες να παρασυρθείς, και, ως αποτέλεσμα, να πάρεις μερικά ανεπιθύμητα κιλά. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να αντιστρέψεις αυτά τα αποτελέσματα και να αλλάξεις το σώμα σου με μόλις 15 λεπτά προπόνησης την ημέρα;

Το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Ινστιτούτο Παχυσαρκίας επισημαίνει ότι η αύξηση βάρους μετά τα Χριστούγεννα είναι πραγματικότητα για πολλούς. Γι' αυτό κι εμείς σου παρουσιάζουμε μια πρακτική και αποτελεσματική λύση: τα προγράμματα γυμναστικής εξπρές.

Η 15λεπτη ρουτίνα

>Κλασικοί κοιλιακοί (15 επαναλήψεις)
Κάνε τους κλασικούς κοιλιακούς για να γυμνάσεις τον κορμό σου. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι, σήκωσε τον κορμό σου και ενεργοποίησε τους κοιλιακούς σου. Εισπνοή κατά την κάθοδο και εκπνοή κατά την άνοδο. Με 15 επαναλήψεις, θα ενισχύσεις αποτελεσματικά τους κοιλιακούς σου.

>Καθίσματα (15 επαναλήψεις)
Δεν πρέπει να αμελείς τα πόδια. Στάσου με τα πόδια σου στο πλάτος των γοφών, κατέβα προς τα κάτω, διατήρησε το βάρος σου στις φτέρνες και ανέβα ξανά. Αυτή η άσκηση δεν θα τονώσει μόνο τα πόδια σου, αλλά θα ενεργοποιήσει και τους μυς του κορμού σου. Εκτέλεσε 15 επαναλήψεις για να έχεις αποτελέσματα.

>Κάμψεις (10 επαναλήψεις)
Η ενδυνάμωση του στήθους και των χεριών είναι απαραίτητη. Εκτέλεσε τις κλασικές κάμψεις, αν μπορείς, αλλά αν χρειάζεσαι μια πιο εύκολη εκδοχή, κάν' το στα γόνατα. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τις παλάμες κάτω από τους ώμους σου και ακούμπησε τα δάχτυλα των ποδιών σου στο πάτωμα. Χαμήλωσε το στήθος σου προς τα κάτω και σήκω ξανά. Με μόλις 10 επαναλήψεις, θα γυμνάσεις αυτούς τους βασικούς μύες.

>Jumping jacks: 20 επαναλήψεις
Τα jumping jacks είναι η τέλεια άσκηση για να ανεβάσεις τους καρδιακούς σου παλμούς και να ενεργοποιήσεις ολόκληρο το σώμα σου. Στάσου με τα χέρια στα πλάγια και πήδηξε, ανοίγοντας τα πόδια σου και σηκώνοντας τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι. Επίστρεψε στην αρχική θέση, κλείνοντας τα πόδια σου και κατεβάζοντας τα χέρια. Επανάλαβε το 20 φορές.

Με μόλις 15 λεπτά την ημέρα, αυτή η ρουτίνα θα σου επιτρέψει να παραμείνεις σε φόρμα και να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της σεζόν. Ξεκίνησε σήμερα για ένα πιο δυνατό και υγιές σώμα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα