Τέλεια μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μία διαπίστωση σχετικά με κάτι που όλοι αγαπούν στην καλοκαιρινή Αθήνα, θα καταλήγαμε σε τρεις λέξεις: Μπαρ σε ταράτσες. Και πράγματι, η οπτική της πρωτεύουσας με ένα καλοφτιαγμένο ποτό στο χέρι, ωραίες μουσικές και χαλαρό mood βοηθά στο να μοιάζει συντομότερος ο χρόνος μέχρι τη μετάβαση στο νησί. 

Το Esquire καταλήγει σε 7 από τις γοητευτικότερες αθηναϊκές ταράτσες για ποτό. Τις παρακάτω.

Το Λοκάλι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tolokali (@tolokali)

Εκτός από τη viral αυλή του, το Λοκάλι μας σύστησε -από πέρυσι- και το  καθαρόαιμο καλοκαιρινό μπαρ του, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα φωτάκια και το φουγάρο στην κορυφή να αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της ενώ η αύρα της είναι άκρως οικεία και χαλαρή. Σε αυτή, ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει, πέρα από τη θέα, και τα ποτά του καταλόγου.

A for Athens

Ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ στα αθηναϊκές ταράτσες είναι φυσικά το A for Athens, στο Μοναστηράκι και το ομώνυμο ξενοδοχείο. Είναι από εκείνα τα μέρη που οι αγγλόφωνοι τουρίστες θα χαρακτήριζαν breathtaking και οι tech friendly επισκέπτες δεν θα σταματούσαν να φωτογραφίζουν με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους τηλέφωνα. Τα cocktails εδώ επιμελείται ο Θοδωρής Πύριλλος και φυσικά τα απολαμβάνεις με θέα σχεδόν όλη την Αθήνα και τον φωτισμένο Ιερό Βράχο. 

Ρετιρέ

Όταν το Ergon και το Clumsies, ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργήθηκε το Retire. Ένας minimal-boho και άκρως κομψός χώρος, που δείχνει να ταιριάζει άψογα τέλεια στη φιλοσοφία και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών. Η 'καντίνα' σερβίρει θαυμάσια cocktails και ποτά ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και τις μοναδικές δημιουργίες σε φαγητό.

Rooftop μπαρ @The Foundry

Τα έντονα χρώματα και οι ζωντανές γαρνιτούρες των signature cocktails του Cocktail Bar on The Roof ταιριάζουν απόλυτα με την ανθισμένη ταράτσα του The Foundry Suites, ανασύροντας οικείες μνήμες από μυρωδάτες αθηναϊκές αυλές και δροσερά καλοκαιρινά βράδια με φίλους και αγαπημένους. Φρέσκο και μοσχομυριστό, το rooftop του Ψυρρή εξελίσσεται σε talk of the town.

360 Cocktail Bar

Μία από τις κορυφαίες αθηναϊκές ταράτσες με industrial design πάνω από την πλατεία Μοναστηρακίου και -ασφαλώς- φαντασμαγορική θέα. Εκτός από αυτά στο 360. Θα βρεις και ελληνική δημιουργική κουζίνα και ευφάνταστα cocktails.

Manouka 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by manouka (@manouka_athens)

Μία ευχάριστη οινική έκπληξη στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia. To Manouka λοιπόν ειδικεύεται στο κρασί, έχοντας παράλληλα και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν από αυτά όμως, ο επισκέπτης απολαμβάνει την αίσθηση οικειότητας που προσφέρει η προσεγμένη ταράτσα του, με τη μοναδική θέα και μία οπτική της Ερμού που δύσκολα έχεις παρατηρήσει στο παρελθόν. Ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος, που μετρά πολλά χιλιόμετρα στον οινικό κόσμο, θα σε καθοδηγήσει ιδανικά, προτείνοντάς σου την κάθε φορά ιδανική ετικέτα και παροτρύνοντάς σε να ανοιχτείς σε (ελληνικές) ποικιλίες, πέρα από τα καθιερωμένα, όπως τον Πετρουλιανό ή τη Σκλάβα.

Mavili Beach

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MaviliBeach (@mavilibeach)

Στην καρδιά της Αθήνας και πάνω από την κίνηση της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, o 7ο όροφος του ξενοδοχείου Αλέξανδρος, στην Πλατεία Μαβίλη, κρύβει μία μοναδική παραλία. Μάλιστα στο εν λόγω rooftop bar με τη μικρή αλλά χαρακτηριστική πισίνα, το METAXA στήνει για 4 εβδομάδες ένα ιδιαίτερο A Pop Up Bar στο οποίο μπορείς να απολαύσεις ελληνικά απεριτίφ με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

 


Διάβασε ακόμη για την απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese, τη θαλασσινή μεγαλοπρέπεια του Τραβόλτα και τη διαχρονική γοητεία του Cash.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.