Η ιστορία και η συνταγή του Vodka Gimlet

Ένα παγωμένο κλασικό cocktail, με την βότκα να αντικαθιστά το gin.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Ιουνίου 2020

To Gimlet θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα κόσμημα στο σύμπαν του fine drinking - ένα ποτό που σχεδόν αυτορυθμίζεται αναλόγως της ποσοστού του σιροπιού και του χυμού. Κάτι που πιθανότατα αγνοούσες είναι πως υπάρχουν μπόλικα Gimlets, με τα βασικότερα να είναι δύο: Εκείνο με το gin και αυτό με τη βότκα.  

Η ιστορία και η συνταγή του Vodka Gimlet

Η ιστορία

Η κλασική εκδοχή του εν λόγω cocktail είναι φυσικά το Gin Gimlet, που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα. Μέχρι σήμερα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο του ποιος ήταν εκείνος που πρώτος αντικατέστησε το gin με τη βότκα, ωστόσο το ποτό κέρδισε μεγάλη δημοφιλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ. Δεν αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο αλλά η Betty Draper συνήθιζε να παραγγέλνει πολλά τέτοια στα μπαρ του Mad Men.

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες βότκα
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1/2 μεζούρα σιρόπια ζάχαρης

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο. Ανακινείς καλά.

GIMLET ΜΕ ΒΟΤΚΑ 2

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail και γαρνίρεις με μία φέτα lime.

GIMLET ΜΕ ΒΟΤΚΑ 3

Διάβασε ακόμη για το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το τέλειο Martini μέσα από 4 συνταγές, γιατί δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς Aperol Spritz, το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας και τα καλύτερα gins για να πλαισιωθούν με τόνικ.


φωτογραφίες ©Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails