
Η ιστορία και η συνταγή του Vodka Gimlet
Ένα παγωμένο κλασικό cocktail, με την βότκα να αντικαθιστά το gin.

To Gimlet θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα κόσμημα στο σύμπαν του fine drinking - ένα ποτό που σχεδόν αυτορυθμίζεται αναλόγως της ποσοστού του σιροπιού και του χυμού. Κάτι που πιθανότατα αγνοούσες είναι πως υπάρχουν μπόλικα Gimlets, με τα βασικότερα να είναι δύο: Εκείνο με το gin και αυτό με τη βότκα.

Η ιστορία
Η κλασική εκδοχή του εν λόγω cocktail είναι φυσικά το Gin Gimlet, που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα. Μέχρι σήμερα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο του ποιος ήταν εκείνος που πρώτος αντικατέστησε το gin με τη βότκα, ωστόσο το ποτό κέρδισε μεγάλη δημοφιλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ. Δεν αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο αλλά η Betty Draper συνήθιζε να παραγγέλνει πολλά τέτοια στα μπαρ του Mad Men.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες βότκα
- 1/2 μεζούρα χυμός lime
- 1/2 μεζούρα σιρόπια ζάχαρης
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο. Ανακινείς καλά.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail και γαρνίρεις με μία φέτα lime.

Διάβασε ακόμη για το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το τέλειο Martini μέσα από 4 συνταγές, γιατί δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς Aperol Spritz, το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας και τα καλύτερα gins για να πλαισιωθούν με τόνικ.
φωτογραφίες ©Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες