Η ιστορία και η συνταγή του Dark 'N' Stormy

Το εθνικό cocktail των Βερμούδων είναι ένα ποτό στο οποίο αξίζει να επενδύσεις αυτό το καλοκαίρι.

Παρά το "απειλητικό" ύφος του ονόματός του, το Dark 'N' Stormy είναι ένα ακόμη cocktail που προέρχεται από την Καραϊβική και έχει ως κύρια αλκοολική του βάση το ρούμι. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για ένα σκοτεινό και θυελλώδες ποτό αλλά για ένα νόστιμο, ελαφρώς spicy drink που συγκαταλέγεται στην οικογένεια των Mule. Για την παρασκευή του απαιτούνται μόλις τρία συστατικά (συν τη γαρνιτούρα). Φρόντισε μόνο να μην χρησιμοποιήσεις ginger ale αλλά οπωσδήποτε ginger beer. Υπάρχει λόγος.

Η ιστορία

Πίσω στο 1860, o Βρετανός Ambrose Gosling και ο μεγαλύτερος από τους γιους του, James, βρίσκονται σε ένα πλοίο που έχει ξεκινήσει από την Αγγλία με προορισμό την Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εμπόρευμα που κουβαλούν είναι μπύρες και κρασιά από την οικογενειακή επιχείρηση και απώτερος στόχος τους η εύρεση μίας ακόμη μεγαλύτερης αγοράς. Αντί για την ανατολική ακτή των ΗΠΑ όμως, το πλοίο της οικογένειας Gosling, προσάραξε λόγω κακοκαιρίας στις Βερμούδες και την πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους Χάμιλτον. Ο Ambrose, έχοντας ήδη αρκετές εβδομάδες στο νησί και αξιοποιώντας το υπόβαθρο στο κομμάτι της ποτοποιίας, ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό του ρούμι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goslings Rum (@goslingsrum) on

Μαζί με τον James αποφασίζουν να μείνουν στις Βερμούδες και να δραστηριοποιηθούν εκεί. Το μαύρο ρούμι τους, Gosling’s Black Seal, έγινε η βάση για το Dark and Stormy, το οποίο δημιουργήθηκε από αξιωματικούς του Βασιλικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι τελευταίοι το συνδύασαν με ginger beer, που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή. Το όνομά του σχετίζεται ασφαλώς με τα μυστήρια που είναι συνδεδεμένα με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το cocktail να είναι το εθνικό ποτό της χώρας.

Η συνταγή

Υλικά

1 μεζούρα μαύρο ρούμι (ιδανικά Gosling’s Black Seal 151 proof)
2 μεζούρες ginger beer
1/3 μεζούρας χυμός lime

Εκτέλεση

Βάζει πάγο σε ένα highball ποτήρι και προσθέτεις το ρούμι.

Η ιστορία και η συνταγή του Dark 'N' Stormy

Ρίχνεις την ginger beer και το χυμό lime.

ΠΟΤΟ DARK AND STORMY 2

Αναδεύεις με barspoon.

ΠΟΤΟ DARK AND STORMY 3

Γαρνίρεις με μία σφήνα lime. 

ΠΟΤΟ DARK AND STORMY 4

Διάβασε ακόμη για τη λευκή εκδοχή του Negroni και για την ιστορία του Hurricane.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.