
Η ιστορία και η συνταγή του Alabama Slammer
Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ιδιαίτερο cocktail από τον αμερικανικό Νότο.
Ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ πριν στο παρελθόν γι' αυτό ή -αν ανήκεις στην κατηγορία των drinkers που εμβαθύνουν λίγο περισσότερο- να το γνωρίζεις σαν σφηνάκι. Το Alabama Slammer ωστόσο μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε μπάρα ως cocktail, παρότι με μία πρώτη ματιά τα συστατικά του μπορεί να μοιάζουν φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους. Επίσης, είναι ένα ποτό που δύσκολα θα βρεις σε αθηναϊκά μπαρ, οπότε είναι προτιμότερο να το τιμήσεις στο σπίτι, φτιάχνοντάς το μόνος σου, ίσως και μιμούμενος τον Tom Cruise στο Cocktail, με την χαρακτηριστική κραυγή "Alabama Slamma!".
Η ιστορία
To Alabama Slammer είναι από εκείνα τα φρουτώδη και έντονα cocktails της δεκαετίας του 1970, χρονολογική περίοδο κατά την οποία πρωτοφτιάχτηκε από φοιτητές στο κολέγιο της Αλαμπάμα, κυρίως για να σερβίρεται όμως ως σφηνάκι που θα έχει έντονη προσωπικότητα και θα το καταλαβαίνεις αμέσως. Το Southern Comfort βρισκόταν άλλωστε σε αφθονία στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ. Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να το αναμείξουν με sloe gin (βρετανικό λικέρ με gin και χυμό από μούρα) και Amaretto, προσθέτοντας επίσης και χυμό πορτοκαλιού. Η δημοφιλία του ωστόσο οφείλεται περισσότερο στη γνωστή αλυσίδα Friday's, που το καθιέρωσε ως official pitcher cocktail, στα τέλεη των 80s.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 μεζούρα sloe gin
- 1 μεζούρα Southern Comfort
- 1 μεζούρα Amaretto
- 2 μεζούρες χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά σε σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς.

Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο.

Γαρνίρεις με σφήνα πορτοκαλιού.

Δες ακόμη τις συνταγές για τα Rum Runner, Nuestra Mule, Smoky Margarita, Rambler's Ruby και Tom Collins.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ο Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε το δικό του ουίσκι
Και δε θα μπορούσε παρά να λέγεται Heaven's Door.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΓιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο
Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΜία γιορτή του Gin στο Λοκάλι
Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών
Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςStoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα
Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.
5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day
Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας