
Nuestra Mule, ένα υπέροχο μεξικάνικο cocktail με mezcal
Το σοφιστικέ απόσταγμα της αγαύης και ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να το αξιοποιήσεις.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις, η τεκίλα δεν είναι το μόνο αναγνωρίσιμο spirit του Μεξικό, καθώς τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει όλο και περισσότερο το mezcal ενώ αποστάγματα όπως το avila και το sotol κάνουν με δειλά βήματα την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά. Θα επικεντρωθούμε ωστόσο στο mezcal και σε ένα από τα κορυφαία cocktails που μπορείς να φτιάξεις με βάση αυτό.
Το mezcal παράγεται σε διαφορετικές περιοχές του Μεξικού σε σχέση με την τεκίλα (συγκεκριμένα στις Oaxaca, Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosi, Tamaulipas, Zacatecas και Michoacan) ενώ μπορεί να αποσταχθεί και από τα 30 είδη αγαύης. Είναι πιο τραχύ από τον "ομόσταυλό" του ενώ η παραγωγή του δεν είναι πάντα πλήρως ελεγχόμενη.

Έχει αρκετά πιο καπνιστή γεύση, καθώς οι pinas της αγαύης "καίγονται" για περίπου 3 ημέρες σε καλυμμένη τρύπες μέσα στο έδαφος. Η λέξη mezcal προέρχεται από τη διάλεκτο Nahuatl, που μιλούσε η φυλή Nahua - οι πρόγονοι των σημερινών Μεξικανών και μεταφράζεται ως "καλοψημένη αγαύη".
Η συνταγή του Nuestra Mezcal Mule
Υλικά
- 1 μεζούρα mezcal
- 1/3 μεζούρας χυμό lime
- ginger ale
- ένα κομμάτια πιπεριάς τσίλι
- μία φέτα γκρέιπφρουτ
Εκτέλεση
- Ρίχνεις το mezcal και τον χυμό lime απευθείας σε ένα χαμηλό ποτήρι.
- Προσθέτεις πάγο και συμπληρώνεις με ginger ale.
- Γαρνίρεις με την πιπεριά και τη φέτα γκρέιπφρουτ.
Διάβασε ακόμη για τον πλήρη οδηγό για το amaro, την επανάσταση της ελληνικής μικροζυθοποιίας και τον πόλεμο του Aperol Spritz.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες