Η ιστορία και η συνταγή της Mimosa
Το πιο κομψό συνοδευτικό drink του brunch και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του.
Πρόκειται για ένα από τα ευκολότερα cocktails που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος, καθώς ουσιαστικά αποτελείται από σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού, τα οποία μπαίνουν σε ένα flute glass. Συνήθως συνοδευόμενα με ένα πλούσιο πρωινό ή brunch σε κάποιο δημοφιλές spot για το συγκεκριμένο γεύμα. Αν πάλι δεν θέλεις να τραβηχτείς μέχρι το πλησιέστερο εστιατόριο -προφανώς πληρώνοντας αρκετά- μπορείς να φτιάξεις τη Mimosa στο σπίτι, άμεσα και με ένα twist.
Η ιστορία
Ποιος έφτιαξε πρώτος τη Mimosa; Αυτό είναι ένα μυστήριο. Υπάρχουν διάφορες ιστορίες για την προέλευση του ποτού, με μία από αυτές να υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα όμως, βρίσκεται μία άλλη εκδοχή, που θέλει τον χυμό πορτοκαλιού να αναμείχθηκε για πρώτη φορά με τη σαμπάνια από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 4 μεζούρες σαμπάνιας Brut
- 1 κ.γ. Grand Marnier
Εκτέλεση
Ρίχνεις το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού στο ποτήρι.

Συμπληρώνεις με σαμπάνια.

Προσθέτεις το Grand Marnier.

Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Mai Tai, το Whiskey Sour, το Black Russian, το Blood and Sand και το Amaretto Sour.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας