Η ιστορία και η συνταγή της Mimosa

Το πιο κομψό συνοδευτικό drink του brunch και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του.

Πρόκειται για ένα από τα ευκολότερα cocktails που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος, καθώς ουσιαστικά αποτελείται από σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού, τα οποία μπαίνουν σε ένα flute glass. Συνήθως συνοδευόμενα με ένα πλούσιο πρωινό ή brunch σε κάποιο δημοφιλές spot για το συγκεκριμένο γεύμα. Αν πάλι δεν θέλεις να τραβηχτείς μέχρι το πλησιέστερο εστιατόριο -προφανώς πληρώνοντας αρκετά- μπορείς να φτιάξεις τη Mimosa στο σπίτι, άμεσα και με ένα twist.    

Η ιστορία

Ποιος έφτιαξε πρώτος τη Mimosa; Αυτό είναι ένα μυστήριο. Υπάρχουν διάφορες ιστορίες για την προέλευση του ποτού, με μία από αυτές να υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα όμως, βρίσκεται μία άλλη εκδοχή, που θέλει τον χυμό πορτοκαλιού να αναμείχθηκε για πρώτη φορά με τη σαμπάνια από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz.

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 4 μεζούρες σαμπάνιας Brut 
  • 1 κ.γ. Grand Marnier

Εκτέλεση

Ρίχνεις το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού στο ποτήρι. 

Η ιστορία και η συνταγή της Mimosa

Συμπληρώνεις με σαμπάνια. 

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΙΜΟΣΑ 2

Προσθέτεις το Grand Marnier.

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΙΜΟΣΑ 3

Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Mai Tai, το Whiskey Sour, το Black Russian, το Blood and Sand και το Amaretto Sour.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες