Η ιστορία και η συνταγή του Black Russian

Αρκούν μόλις δύο υλικά, για ένα από τα πιο τονωτικά cocktails που υπάρχουν.

Σίγουρα γνωρίζεις το White Russian, το βαρύ και στιβαρό cocktail που συνήθιζε να απολαμβάνει ο Dude του Jeff Bridges στο Big Lebowski. Το Black Russian είναι η πιο ελαφριά και λιγότερο επιπόλαιη εκδοχή του. Το όνομα από μόνο του σου δίνει κάποια στοιχεία για το χαρακτήρα του, ενώ χρειάζονται μόλις δύο υλικά για την παρασκευή του: βότκα και λικέρ καφέ. Εν αντιθέσει με ποτά όπως το αγαπημένο του Lebowski και το Mudslide δεν ενδείκνυται για να αντικαταστήσει το επιδόρπιο αλλά λειτουργεί ως ένα άκρως τονωτικό drink, σχεδόν για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η ιστορία

Το πιο διαδεδομένο origin story για το Black Russian έχει τις ρίζες του πίσω στο Λουξεμβούργο του 1949. Σε ένα μπαρ του κρατιδίου, ο τοπικός bartender ήθελε να δημιουργήσει ένα ποτό προς τιμήν της Αμερικανίδας προξένου στη χώρα, της Perle Mesta. Η τελευταία ήταν γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της Ουάσινγκτον για τα περίφημα parties που διοργάνωνε και στα οποία ο Harry Truman συνήθιζε να παίζει πιάνο και ο Dwight Eisenhower να τραγουδά. Αυτό που παραμένει έως σήμερα άγνωστο είναι ο λόγος για το οποίον επιλέχθηκε ο συνδυασμός των δύο συγκεκριμένων ποτών. Ένα μυστήριο λοιπόν θα πλανάται για πάντα γύρω από το πλούσιο και ισχυρό cocktail. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες βότκα
  • 1 μεζούρα λικέρ καφέ
  • 1 κερασάκι για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Η βότκα και το λικέρ καφέ μπαίνουν σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύονται. 

Η ιστορία και η συνταγή του Black Russian

Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με φρέσκο πάγο. Γαρνίρεις με το κερασάκι. 

ΚΟΚΤΕΪΛ BLACK RUSSIAN 2

Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Blood and Sand, το Amaretto Sour, το Air Mail, το Greyhound, το Aviation, το Dirty Martini και το Moscow Mule.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.