Η ιστορία και η συνταγή του Painkiller

Η αναβάθμιση της Piña Colada έρχεται από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Αν ένα cocktail αρκεί για να σε μεταφέρει σε κάποιο beach bar οποιουδήποτε εξωτικού νησιού, τότε αυτό είναι μάλλον το Painkiller. Μόλις 4 υλικά και γενναίες ποσότητες ρουμιού είναι απαραίτητα για να φτιάξεις κανείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι του, έναν από τους γνησιότερους εκπροσώπους της tiki κουλτούρας. Το μυστικό στην άρτια παρασκευή του σχετίζεται με την ισορροπία των υλικών. 

Η ιστορία 

Το Painkiller είναι στην πραγματικότητα ένα trademarked cocktail, καθώς αποτελεί το εθνικό ποτό των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, με τη γένησή του να χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1970. "Πατέρας" του εν λόγω cocktail θεωρείται το ρούμι Pusser's Royal Navy, το οποίο το δημιούργησε και το λάνσαρε ως signature drink του. Η παραγωγή του Pusser's Royal Navy βασίστηκε σε μία συνταγή του Βασιλικού Ναυτικού και σχετιζόταν με ένα blend 5 διαφορετικών ρουμιών από άλλα νησιά της Καραϊβικής. Φημολογείται πως εκείνη που έφτιαξε για πρώτη φορά το Painkiller ήταν η Daphne Henderson από το Soggy Dollar Bar στο White Bay, του νησιού Jost Van Dyke (το μικρότερο από τα 4 νησιά που αποτελούν τη χώρα). 

Η ιστορία και η συνταγή του Painkiller

Η συνταγή

Υλικά

  • 3 μεζούρες σκούρο ρούμι
  • 2 1/2 μεζούρες χυμός ανανά
  • 1 μεζούρα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 μεζούρα κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ και ανακινούνται με πάγο. 

ΚΟΚΤΕΪΛ PAINKILLER ΣΥΝΤΑΓΗ 2

Σουρώνεις σε hurricane glass με φρέσκο πάγο. Γαρνίρεις με τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

ΚΟΚΤΕΪΛ PAINKILLER ΣΥΝΤΑΓΗ 1

Διάβασε ακόμη πώς θα αναβαθμίσεις το gin-tonic σε 4 απλά βήματα, πώς θα χτίσεις το απόλυτο home bar της καραντίνας, γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ποια είναι τα κορυφαία ουίσκι για το 2020.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες