Η ιστορία και η συνταγή του Painkiller

Η αναβάθμιση της Piña Colada έρχεται από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Αν ένα cocktail αρκεί για να σε μεταφέρει σε κάποιο beach bar οποιουδήποτε εξωτικού νησιού, τότε αυτό είναι μάλλον το Painkiller. Μόλις 4 υλικά και γενναίες ποσότητες ρουμιού είναι απαραίτητα για να φτιάξεις κανείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι του, έναν από τους γνησιότερους εκπροσώπους της tiki κουλτούρας. Το μυστικό στην άρτια παρασκευή του σχετίζεται με την ισορροπία των υλικών. 

Η ιστορία 

Το Painkiller είναι στην πραγματικότητα ένα trademarked cocktail, καθώς αποτελεί το εθνικό ποτό των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, με τη γένησή του να χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1970. "Πατέρας" του εν λόγω cocktail θεωρείται το ρούμι Pusser's Royal Navy, το οποίο το δημιούργησε και το λάνσαρε ως signature drink του. Η παραγωγή του Pusser's Royal Navy βασίστηκε σε μία συνταγή του Βασιλικού Ναυτικού και σχετιζόταν με ένα blend 5 διαφορετικών ρουμιών από άλλα νησιά της Καραϊβικής. Φημολογείται πως εκείνη που έφτιαξε για πρώτη φορά το Painkiller ήταν η Daphne Henderson από το Soggy Dollar Bar στο White Bay, του νησιού Jost Van Dyke (το μικρότερο από τα 4 νησιά που αποτελούν τη χώρα). 

Η ιστορία και η συνταγή του Painkiller

Η συνταγή

Υλικά

  • 3 μεζούρες σκούρο ρούμι
  • 2 1/2 μεζούρες χυμός ανανά
  • 1 μεζούρα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 μεζούρα κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ και ανακινούνται με πάγο. 

ΚΟΚΤΕΪΛ PAINKILLER ΣΥΝΤΑΓΗ 2

Σουρώνεις σε hurricane glass με φρέσκο πάγο. Γαρνίρεις με τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

ΚΟΚΤΕΪΛ PAINKILLER ΣΥΝΤΑΓΗ 1

Διάβασε ακόμη πώς θα αναβαθμίσεις το gin-tonic σε 4 απλά βήματα, πώς θα χτίσεις το απόλυτο home bar της καραντίνας, γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ποια είναι τα κορυφαία ουίσκι για το 2020.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.