Η ιστορία και η συνταγή του Cape Codder

Το refreshing cocktail που είναι ίσως ο κορυφαίος συνδυασμός βότκας με χυμό cranberry.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Μαΐου 2020

Το Cape Cod της Μασαχουσέτης είναι ένα ιστορικό θέρετρο των ΗΠΑ, με ατέλειωτες παραλίες στον Ατλαντικό ωκεανό, που απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική ελίτ και τις διακοπές αυτών. Ξέρεις, τα μεγάλα τζάκια, οι γόνοι των οποίων συνηθίζουν να αράζουν στην παραλία μέχρι αργά, έχοντας ριγμένο ένα πουλόβερ στους ώμους και κατά πάσα πιθανότητα συζητώντας για τα σκάφη τους και τη μελλοντική τους καριέρα σαν Γερουσιαστές. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα ποτά που θα μπορούσε να αποτελεί την αλκοολική συντροφιά τους, είναι το Cape Codder. Το ποτό, που ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός βότκας, cranberry και lime, πήρε το όνομά του από την εν λόγω περιοχή καθώς εκεί υπάρχουν και αρκετές καλλιέργειες από cranberries. 

Η ιστορία 

Πίσω στη δεκαετία του 1940 και τα τελευταία χρόνια αυτής, ένα βιβλίο για cocktails ανέφερε τη συνταγή ενός ποτού με την ονομασία Cape Cod Collins, με ρούμι ωστόσο στη θέση της βότκας και άλλα συστατικά τον χυμό cranberry, το lime και τη σόδα. Το Cape Codder όπως το γνωρίζουμε σήμερα ωστόσο φέρεται να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από μέλη του Ocean Spray, του συνεταιρισμού για την καλλιέργεια των cranberries στην ευρύτερη περιοχή της Μασαχουσέτης και κατ' επέκταση της Νέας Αγγλίας, με αρχικό όνομα το Red Devil, που γύρω στα 60s μετονομάστηκε. 

Η ιστορία και η συνταγή του Cape Codder

Η συνταγή

Υλικά

2 μεζούρες βότκα
2-3 μεζούρες χυμός cranberry
1/2 μεζούρα χυμός lime
σόδα

Εκτέλεση

Ρίχνεις τη βότκα, τον χυμό cranberry και τον χυμό lime σε ένα ποτήρι τύπου Collins με πάγο και αναδεύεις. 

ΣΥΝΤΑΓΗ CAPE CODDER 1

Απογεμίζεις με τη σόδα και γαρνίρεις με μία σφήνα lime.

ΣΥΝΤΑΓΗ CAPE CODDER 2

Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, την ιστορία και τη συνταγή του Vesper, τη βραδιά που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ και πώς το αλκοόλ βοήθησε την εξέλιξη της ανθρωπότητας σύμφωνα με την επιστήμη.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Vesper

O James Bond είναι άσος σε πολλά πράγματα. Το ποτό του πάντως παραμένει αμφιλεγόμενο.

5 τέλεια ποτά για την World Cocktail Day

Η 13η Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να πιούμε.