
Τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας
Ξέρουμε τι έπινες όσο βρισκόσουν σπίτι.

Με σχεδόν όλο τον πλανήτη να βρίσκεται υπό καθεστώς καραντίνας και κατ' οίκον περιορισμού, οι τελευταίοι 3 μήνες θα λέγαμε πως ήταν μία εξαιρετικά ασυνήθιστη συνθήκη για όλη την ανθρωπότητα, απόρροια ασφαλώς των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.
Με τα μπαρ κλειστά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλοί στράφηκαν στο ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον μέρος κάθε σπιτιού, το home bar. Η καραντίνα βοήθησε αρκετά το home drinking με όλο και περισσότερους να δοκιμάζουν τα cocktail skills τους στα όρια της οικιακής τους εστίας. Το Drizly έκανε μία σύντομη έρευνα σχετικά με τα ποτά που πούλησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της καραντίνας και τα αποτελέσματα αυτής παρουσιάζουν ενδιαφέρον ως προς τις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού.

Σύμφωνα λοιπόν με το Drizly, το best-selling spirit της πανδημίας στην Αμερική ήταν η βότκα Tito’s, που συνεχίζει να κερδίζει τις προτιμήσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έναντι σημαντικών brands όπως η Smirnoff.

Την ακολουθεί στη δεύτερη θέση η τεκίλα Casamigos, το ποτό που δημιούργησαν οι George Clooney και Rande Gerber. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το bourbon Bulleit, το ιρλανδικό ουίσκι Jameson και το Tennesse whisky Jack Daniel's.
Στην 6η, 7η και 8η θέση αντίστοιχα συναντά κάποιος τις τεκίλες Espolón, Don Julio και Patron. Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με το Johnnie Walker και τη Smirnoff.

Διάβασε ακόμη για το cocktail με την τεκίλα του The Rock Manarita, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το Joshua Tree που είναι το νέο cool μέρος της Αθήνας, την ιστορία και τη συνταγή του Gimlet, το restart του Baba Au Rum και το Negroni του καλοκαιριού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες