Το home bar του lockdown 2

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς σοβαρά με το μπαρ του σπιτιού σου.

Διανύουμε αισίως τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου lockdown εξαιτίας του κορονοϊού και η πλειοψηφία των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας περιορισμένη στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η κουζίνα και το home bar έχουν εξελιχθεί, και πάλι, σε δύο αγαπημένους προορισμούς.

Περιττό φυσικά να αναφέρουμε πως το 2020 είναι -μεταξύ πολλών άλλων, κυρίως δεινών- η χρονιά του home drinking. Ας είναι. Κάπως έτσι άλλωστε δίνεται σε όλους η ευκαιρία να δοκιμάσουν και να εκτιμήσουν διάφορες αλκοολικές επιλογές.

Τα ποτά

Chivas Extra 13 Ετών

Το home bar του lockdown 2Το μοναδικό blended whisky 13 ετών σου συστήνει μία νέα, ακόμη πιο πλούσια γεύση χάρη στο ότι ένα μέρος των whiskies που το αποτελούν έχει παλαιωθεί σε βαρέλια που είχαν φιλοξενήσει Oloroso Sherry από την Ισπανία. Κύριο χαρακτηριστικό του Chivas Extra 13 Ετών είναι η ακόμα πιο έντονη και πολύ-επίπεδη γεύση του. Εντάσεις και αρώματα που μόνο αυτά τα βαρέλια θα μπορούσαν να του δώσουν: Νότες από ώριμα οπωροφόρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο, ώριμα κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη τη σταφίδα και φυσικά αρώματα βρεγμένου ξύλου και ξηρών καρπών.

Don Papa Rum

ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 3Το όνομα Don Papa είναι ένας φόρος τιμής στον Dionisimo Magbuelas aka Papa Isio, τον χαρισματικό ηγέτη του νησιού Negros στις Φιλιππίνες (το οποίο φημίζεται για την παραγωγή ποιοτικού ζαχαροκάλαμου), που τη δεκαετία του 1890 οδήγησε την επανάσταση εναντίον των Ισπανών κατακτητών και στην ανεξαρτησία του νησιού. Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική μορφή του Papa Isio, το Don Papa είναι ένα ρούμι που παλαιώνει σε 2 τύπους βαρελιών -σε αμερικανικά βαρέλια bourbon και σε αμερικανικά βαρέλια Rioja- με γεμάτη γεύση και άρωμα, νότες από βανίλια, μέλι και καραμελωμένα φρούτα.

Mataroa Pink

ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 5Το νέο απόσταγμα έρχεται να συμπληρώσει την πρόταση της ποτοποιίας Μελισσανίδη στον χώρο των premium gins. Η σύνθεση του Mataroa Pink βασίζεται στην ήδη αγαπημένη σύνθεση του Mataroa Mediterranean Dry Gin, εμπλουτισμένη με δύο συστατικά-κλειδιά, πάντα Μεσογειακά, το Ρόδι και τον Ιβίσκο. Ελάχιστα πιο ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς, αλλά με εξίσου πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, το Mataroa Pink μπορεί να αποτελέσει βάση για premium cocktails, αλλά να σερβιριστεί και μόνο του, με λίγο πάγο.

Το cocktail

METAXA Manhattan Bay 

Υλικά

  • 50 ml METAXA 12 Stars
  • 25 ml γλυκό βερμούτ
  • 3 σταγόνες bitters πορτοκαλιού
  • 3 σταγόνες Angostura bitters
  • φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.
  2. Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.
  3. Γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 4

Η μπύρα

Carlsberg

ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 1Οk, προφανέστατα αυτή δεν θα τη βρεις στο μπαρ του σπιτιού σου αλλά στο ψυγείο. Παρόλα αυτά, η κορυφαία μπύρα είναι πάντοτε μία αξιόλογη επιλογή και μάλιστα κυκλοφορεί με νέα ετικέτα από ανακυκλώσιμα μελάνια που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, κάνοντας το πράσινο μελάνι ακόμη πιο "οικολογικό". Μέσα σε αυτά τα betterments όμως, υπάρχει κάτι που η Carlsberg δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο – και αυτό είναι η εξαιρετική και μοναδική της συνταγή, γεύση και ποιότητα. Παραμένει μια εξαιρετικής ποιότητας Pilsner, χρυσαφένια και δροσιστική, με απόλυτα ισορροπημένη πικράδα.


Διάβασε ακόμη για το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2020, το ιδανικό pairing για τα 2 δημοφιλέστερα κρασιά, το Porn Star Martini που σφράγισε τα 90s, τα mezcals του φθινοπώρου και την Αίτνα στο ποτήρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.