Togroni, το RTD του 2021

Ξέχνα τα εμφιαλωμένα cocktails, μόλις μπήκαμε στην εποχή του Togroni.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Ιανουαρίου 2021

Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τις συνέπειες και τα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- στην εστίαση γενικότερα και στα μπαρ ειδικότερα. Ο κόσμος του ποτού άλλαξε εντελώς, αναμένοντας και αναζητώντας τον τρόπο για να επιστρέψει ξανά στη δική του κανονικότητα. Κάπου εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του Togroni. 

Μία νέα συνήθεια

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι απλή. Μέσα στον ready-to-drink (RTD) πυρετό των cocktails και τα bottled to-go offerings που τα μπαρ (αλλά και κάποια εστιατόρια) επιστράτευσαν προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό όσο παρέμεναν κλειστά αλλά και για λόγους οικονομικής επιβίωσης, προέκυψε μία νέα κατηγορία 'ποτού στο χέρι', αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλώς αυτόν τον όρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Η ιδέα είναι να συνδυάζονται τρεις μινιατούρες ποτών (των 50 ml), που συνθέτουν κλασικά cocktails με τον αντίστοιχο αριθμό υλικών. Γεννήθηκε από τον Αμερικανό Nick O’Connell, που διατηρεί μία κάβα στα προάστια της Βοστώνης. Ο O’Connell αναζητούσε κατά την περίοδο του lockdown έναν fun τρόπο για να προωθήσει τα προϊόντα του και, εκ του αποτελέσματος, τον βρήκε.

Το κίνημα του Togroni

Ο προαναφερθέντας ξεκίνησε να πουλά συνδυαστικά μινιατούρες από gin, βερμούτ και Campari, θέλοντας να δώσει στους πελάτες του μία ευκαιρία για Negroni στη στιγμή. Παράλληλα, δημιούργησε και την αντίστοιχη σελίδα στο Instagram ώστε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο hype στον κόσμο του ίντερνετ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Σύντομα, είδε την προσπάθειά του να αποδίδει, προσθέτοντας κι άλλες επιλογές στο 'μενού'. "Εδώ γεννήθηκε το Togroni" γράφει πλέον η επιγραφή έξω από το μαγαζί του O’Connell, με το κάθε ποτό να κοστολογείται στα $9,99 - μία αρκετά λογική τιμή.

Η περίπτωσή του επιβεβαιώνει πως η πανδημία γέννησε αρκετές ιδέες για εκείνους που βλέπουν λίγο πιο μακριά.

 


Διάβασε ακόμη για το Λούβρο του κρασιού, τη νέα τάση του πορτοκαλί κρασιού, για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί πως τα μπαρ είναι σταθμοί της νοσταλγίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόλυτο Mojito

Η συνταγή που θα γέμιζε υπερηφάνεια τον Ernest Hemingway.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα για το bourbon

Κάποια πραγματάκια για το μπέρμπον, με αφορμή τη σημερινή Bourbon Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα καλύτερα gins για να πλαισιωθούν με τόνικ

Μία επιλογή σε premium ετικέτες για το πιο τονωτικό highball της εποχής μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ένα ιδιαίτερο μικροζυθοποιείο ξεκινά και πάλι να λειτουργεί εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά μπορείς να σκεφτείς πως ακριβώς προτιμάς τον πρωινό σου καφέ.

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με θαυμάσια ροζέ κρασιά

7 έξοχες επιλογές για την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ κρασιού. Όποτε κι αν είναι αυτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας