
Togroni, το RTD του 2021
Ξέχνα τα εμφιαλωμένα cocktails, μόλις μπήκαμε στην εποχή του Togroni.
Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τις συνέπειες και τα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- στην εστίαση γενικότερα και στα μπαρ ειδικότερα. Ο κόσμος του ποτού άλλαξε εντελώς, αναμένοντας και αναζητώντας τον τρόπο για να επιστρέψει ξανά στη δική του κανονικότητα. Κάπου εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του Togroni.
Μία νέα συνήθεια
Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι απλή. Μέσα στον ready-to-drink (RTD) πυρετό των cocktails και τα bottled to-go offerings που τα μπαρ (αλλά και κάποια εστιατόρια) επιστράτευσαν προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό όσο παρέμεναν κλειστά αλλά και για λόγους οικονομικής επιβίωσης, προέκυψε μία νέα κατηγορία 'ποτού στο χέρι', αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλώς αυτόν τον όρο.
Η ιδέα είναι να συνδυάζονται τρεις μινιατούρες ποτών (των 50 ml), που συνθέτουν κλασικά cocktails με τον αντίστοιχο αριθμό υλικών. Γεννήθηκε από τον Αμερικανό Nick O’Connell, που διατηρεί μία κάβα στα προάστια της Βοστώνης. Ο O’Connell αναζητούσε κατά την περίοδο του lockdown έναν fun τρόπο για να προωθήσει τα προϊόντα του και, εκ του αποτελέσματος, τον βρήκε.
Το κίνημα του Togroni
Ο προαναφερθέντας ξεκίνησε να πουλά συνδυαστικά μινιατούρες από gin, βερμούτ και Campari, θέλοντας να δώσει στους πελάτες του μία ευκαιρία για Negroni στη στιγμή. Παράλληλα, δημιούργησε και την αντίστοιχη σελίδα στο Instagram ώστε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο hype στον κόσμο του ίντερνετ.
Σύντομα, είδε την προσπάθειά του να αποδίδει, προσθέτοντας κι άλλες επιλογές στο 'μενού'. "Εδώ γεννήθηκε το Togroni" γράφει πλέον η επιγραφή έξω από το μαγαζί του O’Connell, με το κάθε ποτό να κοστολογείται στα $9,99 - μία αρκετά λογική τιμή.
Η περίπτωσή του επιβεβαιώνει πως η πανδημία γέννησε αρκετές ιδέες για εκείνους που βλέπουν λίγο πιο μακριά.
Διάβασε ακόμη για το Λούβρο του κρασιού, τη νέα τάση του πορτοκαλί κρασιού, για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί πως τα μπαρ είναι σταθμοί της νοσταλγίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςO Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος
Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.
Γραφει Τιμος Σαλαμες