Togroni, το RTD του 2021

Ξέχνα τα εμφιαλωμένα cocktails, μόλις μπήκαμε στην εποχή του Togroni.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Ιανουαρίου 2021

Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τις συνέπειες και τα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- στην εστίαση γενικότερα και στα μπαρ ειδικότερα. Ο κόσμος του ποτού άλλαξε εντελώς, αναμένοντας και αναζητώντας τον τρόπο για να επιστρέψει ξανά στη δική του κανονικότητα. Κάπου εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του Togroni. 

Μία νέα συνήθεια

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι απλή. Μέσα στον ready-to-drink (RTD) πυρετό των cocktails και τα bottled to-go offerings που τα μπαρ (αλλά και κάποια εστιατόρια) επιστράτευσαν προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό όσο παρέμεναν κλειστά αλλά και για λόγους οικονομικής επιβίωσης, προέκυψε μία νέα κατηγορία 'ποτού στο χέρι', αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλώς αυτόν τον όρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Η ιδέα είναι να συνδυάζονται τρεις μινιατούρες ποτών (των 50 ml), που συνθέτουν κλασικά cocktails με τον αντίστοιχο αριθμό υλικών. Γεννήθηκε από τον Αμερικανό Nick O’Connell, που διατηρεί μία κάβα στα προάστια της Βοστώνης. Ο O’Connell αναζητούσε κατά την περίοδο του lockdown έναν fun τρόπο για να προωθήσει τα προϊόντα του και, εκ του αποτελέσματος, τον βρήκε.

Το κίνημα του Togroni

Ο προαναφερθέντας ξεκίνησε να πουλά συνδυαστικά μινιατούρες από gin, βερμούτ και Campari, θέλοντας να δώσει στους πελάτες του μία ευκαιρία για Negroni στη στιγμή. Παράλληλα, δημιούργησε και την αντίστοιχη σελίδα στο Instagram ώστε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο hype στον κόσμο του ίντερνετ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Σύντομα, είδε την προσπάθειά του να αποδίδει, προσθέτοντας κι άλλες επιλογές στο 'μενού'. "Εδώ γεννήθηκε το Togroni" γράφει πλέον η επιγραφή έξω από το μαγαζί του O’Connell, με το κάθε ποτό να κοστολογείται στα $9,99 - μία αρκετά λογική τιμή.

Η περίπτωσή του επιβεβαιώνει πως η πανδημία γέννησε αρκετές ιδέες για εκείνους που βλέπουν λίγο πιο μακριά.

 


Διάβασε ακόμη για το Λούβρο του κρασιού, τη νέα τάση του πορτοκαλί κρασιού, για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί πως τα μπαρ είναι σταθμοί της νοσταλγίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.