Togroni, το RTD του 2021

Ξέχνα τα εμφιαλωμένα cocktails, μόλις μπήκαμε στην εποχή του Togroni.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Ιανουαρίου 2021

Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τις συνέπειες και τα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- στην εστίαση γενικότερα και στα μπαρ ειδικότερα. Ο κόσμος του ποτού άλλαξε εντελώς, αναμένοντας και αναζητώντας τον τρόπο για να επιστρέψει ξανά στη δική του κανονικότητα. Κάπου εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του Togroni. 

Μία νέα συνήθεια

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι απλή. Μέσα στον ready-to-drink (RTD) πυρετό των cocktails και τα bottled to-go offerings που τα μπαρ (αλλά και κάποια εστιατόρια) επιστράτευσαν προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό όσο παρέμεναν κλειστά αλλά και για λόγους οικονομικής επιβίωσης, προέκυψε μία νέα κατηγορία 'ποτού στο χέρι', αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλώς αυτόν τον όρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Η ιδέα είναι να συνδυάζονται τρεις μινιατούρες ποτών (των 50 ml), που συνθέτουν κλασικά cocktails με τον αντίστοιχο αριθμό υλικών. Γεννήθηκε από τον Αμερικανό Nick O’Connell, που διατηρεί μία κάβα στα προάστια της Βοστώνης. Ο O’Connell αναζητούσε κατά την περίοδο του lockdown έναν fun τρόπο για να προωθήσει τα προϊόντα του και, εκ του αποτελέσματος, τον βρήκε.

Το κίνημα του Togroni

Ο προαναφερθέντας ξεκίνησε να πουλά συνδυαστικά μινιατούρες από gin, βερμούτ και Campari, θέλοντας να δώσει στους πελάτες του μία ευκαιρία για Negroni στη στιγμή. Παράλληλα, δημιούργησε και την αντίστοιχη σελίδα στο Instagram ώστε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο hype στον κόσμο του ίντερνετ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOGRONI (@togroni)

Σύντομα, είδε την προσπάθειά του να αποδίδει, προσθέτοντας κι άλλες επιλογές στο 'μενού'. "Εδώ γεννήθηκε το Togroni" γράφει πλέον η επιγραφή έξω από το μαγαζί του O’Connell, με το κάθε ποτό να κοστολογείται στα $9,99 - μία αρκετά λογική τιμή.

Η περίπτωσή του επιβεβαιώνει πως η πανδημία γέννησε αρκετές ιδέες για εκείνους που βλέπουν λίγο πιο μακριά.

 


Διάβασε ακόμη για το Λούβρο του κρασιού, τη νέα τάση του πορτοκαλί κρασιού, για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί πως τα μπαρ είναι σταθμοί της νοσταλγίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένας πλήρης οδηγός για τη Διεθνή Ημέρα Gin and Tonic

Το gin tonic και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό με αφορμή τη σημερινή International Gin and Tonic Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Ρούμι και σαμπάνια συνεργάζονται, για το μάλλον απόλυτο cocktail των parties.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Rob Roy

Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του σκωτσέζικου Manhattan.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Baijiu, το δημοφιλέστερο ποτό για το οποίο δεν έχεις ακούσει ποτέ

Το φλογερό ποτό της Κίνας πουλά πάνω από 10 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, κάτι που το κάνει εκείνο που πίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ξεχασμένα κλασικά cocktails που αξίζουν ένα comeback

Το μέλλον των μπαρ ίσως χρειάζεται μία βόλτα στο παρελθόν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας