5 ρούμια για τους επόμενους μήνες

Το ποτό της χαράς και κάποιες ετικέτες που θα δώσουν άλλο ενδιαφέρον στο home bar σου.

Το ρούμι διανύει την τελευταία τριετία την ενδεχομένως καλύτερη φάση της (πολυτάραχης, ασαφούς όσο και ενδιαφέρουσας) ιστορίας του, αποτελώντας πια ένα από τα best-selling spirits του πλανήτη. Η δημοφιλία του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα αρκετά versatile ποτό, τέλειο για κοκτέιλ λόγω σώματος και γεύσης, ικανό να σταθεί και μόνο του σαν long drink.

Η λέξη "ρούμι" έχει μια μάλλον μπερδεμένη προέλευση: Η πιο πειστική εκδοχή είναι αυτή που θέλει το λήμμα "rum" να προέρχεται από τη λέξη "rumbullion" (από την αγγλική αργκό του 17ου αιώνα), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "χαρά, διασκέδαση, οχλαγωγία".

Το Esquire UK προτείνει κάποιες ασυνήθιστες -τουλάχιστον στο ελληνικό κοινό- ετικέτες για τους επόμενους μήνες, που καλό θα ήταν να γνωρίσεις - ειδικά αν δηλώνει φίλος του 'ποτού της χαράς'.

Jung & Wulff No.2 Guyana

5 ρούμια για τους επόμενους μήνες

Ένα από τα πιο εκφραστικά spirits που υπάρχουν στο portfolio της σημαντικής Sazerac είναι αυτό το έξοχο ρούμι με ιδιαίτερες νότες από σιρόπι, καβουρδισμένο καφέ, σοκολάτα και τζίντζερ.

Rockstar Spirits Grapefruit Grenade

ΡΟΥΜΙΑ 2021 4

Εντός του αν μη τι άλλο funky μπουκαλιού, ανακαλύπτει κάποιος ένα φρουτώδες ρούμι με μπόλικες τροπικές νότες, κανέλα, γκρέιπφρουτ (προφανώς) και μία ιδέα από τζίντζερ και κηρήθρα. 

Amarosa

ΡΟΥΜΙΑ 2021 2

Να κάτι που δεν περίμενες: Ένα ρούμι από την Σκωτία. Το αποστακτήριο Buck & Birch χωρά εντός μίας φιάλης κάποια αρώματα της χώρας του. Δεν το κάνει όμως σε ουίσκι αλλά σε κάτι μάλλον ασυνήθιστο για την πατρίδα μερικών εκ των πιο εμβληματικών malts και blends που υπάρχουν. Το Amarosa κουβαλά αρώματα τριαντάφυλλων και εσπεριδοειδών, μαζί με γεύσεις βανίλιας, σε μία επιλογή που σχεδόν αμέσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομψή ή ακόμη και κλασική.

Shack Super Spiced

ΡΟΥΜΙΑ 2021 2

Ένα premium ρούμι με blends από Μπαρμπέιντος, Γουατεμάλα και Τρινιδάδ, που συμπληρώνεται με νότες φρέσκων φρούτων και επιλεγμένων βοτάνων. Κυριαρχεί σε αυτό η αίσθηση του πορτοκαλιού, ενώ έχει παλαιώσει προηγουμένως για 5 χρόνια βαρέλια sherry και αμερικανικής βελανιδιάς.

The Duppy Share

Το αυθεντικό πνεύμα των διακοπών στην Καραϊβική, μοιάζει λες και χώρεσε σε μία φιάλη. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία σύντομη και άκρως κατατοπιστική περιγραφή για το The Duppy Share. Ιδανικό σχεδόν για κάθε cocktail που μπορεί να φτιαχτεί με ρούμι - κλασικό ή μη.

 


Διάβασε ακόμη για το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway, την ιστορία και τη συνταγή του Painkiller, 3 μεξικάνικα spirits που δεν είναι τεκίλα ή mezcal και το τέλειο Old Fashioned.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.