
Τρία ρούμια για το καλοκαίρι
Σε Mojito, σε Daiquiri ή ακόμη και σκέτο. Το ρούμι είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να γιορτάσεις τη ζωή.

Το ρούμι διανύει την τελευταία τριετία την ενδεχομένως καλύτερη φάση της (πολυτάραχης, ασαφούς όσο και ενδιαφέρουσας) ιστορίας του, αποτελώντας πια ένα από τα best-selling spirits του πλανήτη. Η δημοφιλία του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα αρκετά versatile ποτό, τέλειο για κοκτέιλ λόγω σώματος και γεύσης, ικανό να σταθεί και μόνο του σαν long drink.
Η λέξη "ρούμι" έχει μια μάλλον μπερδεμένη προέλευση: Η πιο πειστική εκδοχή είναι αυτή που θέλει το λήμμα "rum" να προέρχεται από τη λέξη "rumbullion" (από την αγγλική αργκό του 17ου αιώνα), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "χαρά, διασκέδαση, οχλαγωγία".
> Διάβασε ακόμη: Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με θαυμάσια ροζέ κρασιά
Σε κάθε περίπτωση, το ρούμι είναι ένα από τα ποτά που συνδέονται με το καλοκαίρι και το Esquire καταλήγει σε 3 επιλογές, κατάλληλες για Mojitos, Daiquiris και οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιθυμείς να καταναλώνεις το ποτό της χαράς.
Don Papa Sherry Cask
Η εν λόγω εκδοχή του δημοφιλούς ρουμιού από τις Φιλιππίνες παλαιώνει πρώτα σε βαρέλια από αμερικάνικη δρύ που έχουν ήδη φιλοξενήσει μπέρμπον, και η δεύτερη παλαίωση λαμβάνει χώρα και σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών Sherry: Fino, Palo Cortado, Cream και Pedro Ximenez. Το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει μια πλούσια μύτη σε αρώματα ξηρών καρπών, έντονη την παρουσία του φρούτου στο στόμα και ένα υπέροχα μαλακό τελείωμα.
Guatemala XO Rhum Single Cask Plantation
Τα Plantation Single Cask είναι ρούμια διπλής ωρίμασης, εξαιρετικής ποιότητας που βγαίνουν σε περιορισμένη ποσότητα. Όλα τα ρούμια της Plantation ακολουθούν μια διαδικασία ωρίμανσης δύο σταδίων, ξεκινώντας από τις τροπικές περιοχές όπου ωριμάζουν σε βαρέλια bourbon και στη συνέχεια στο Château de Bonbonnet της Γαλλίας για να ωριμάσουν σε βαρέλια Ferrand. Στη συνέχεια ακολουθείται ωρίμανση σε προσεκτικά επιλεγμένα βαρέλια από μπύρες, κρασιά ή αλκοολούχα ποτά, που επιλέγονται για να ενισχύσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε ετικέτας ρούμι.
Ο Cellar Master Alexandre Gabriel, επίσης προσδιορίζει τη χώρα παραγωγής του κάθε ρουμιού σύμφωνα με τις παραδόσεις, τις τεχνικές παραγωγής και του terroir, καθώς τα μοναδικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά δίνουν σε κάθε ρούμι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Επιλέγει τα καλύτερα βαρέλια από κάθε αποστακτήριο, φτιάχνοντας μοναδικά και ιδιαίτερα ρούμια από κάθε περιοχή.
Το Guatemala Rhum Single Cask, έχει ωριμάσει για αρκετά χρόνια σε bourbon βαρέλια, ένα χρόνο σε βαρέλια Ferrand cognac και 9 μήνες σε Amburana. Πολύ κομψό ρούμι, με εκφραστική μύτη που χαρίζει νότες καρύδας, καφέ, μελιού, φουντουκιού και κανέλας. Ανανάς, κεράσι και εσπεριδοειδή, απογειώνουν την αρωματική του παλέτα. Πλούσιο στο στόμα, όπου συναντάμε τα αρώματα της μύτης με ίχνη από σταφύλι, μήλο, μπανάνα, πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο, βανίλια και μερικές γήινες νότες να το απογειώνουν.
Brugal Anejo
Το νο.1 ρούμι στη Δομινικανή Δημοκρατία και στην Ισπανία, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Το Brugal ιδρύθηκε το 1888 στη Δομινικανή Δημοκρατία από τον Dr. Andres Brugal. Η τέχνη και η εμπειρία του πέρασε στις 5 γενιές της οικογένειας και σήμερα οι αποκαλούμενοι Maestros Roneros φροντίζουν ώστε κάθε μπουκάλι να φέρει το προνόμιο του ονόματος Brugal.
Ωριμάζει για 2-5 χρόνια σε προσεκτικά επιλεγμένα βαρέλια από αμερικάνικη δρυ, που του προσφέρουν την απαλή και χαρακτηριστική του γεύση. Η εκρηκτική του μύτη αναδύει καραμέλα και μαύρη ζάχαρη, καραμέλα γάλακτος και διακριτικά μπαχαρικά με πιπέρι και βανίλια.
Απαλό, μεστό, πλούσιο άγγιγμα αρκετά ξηρό, με ωραία θερμά μπαχαρικά και μαύρη ζάχαρη μαζί με ελαφριές νύξεις δρυός. Μακριά επίγευση σε νότες μαύρης ζάχαρης.
Info
Τα παραπάνω ρούμια αλλά και εκατοντάδες ακόμη θα τα βρεις στην Κάβα Ανθίδη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες