Η ιστορία και η συνταγή του Bushwacker
Piña Colada σε milkshake; Γιατί όχι.
Σε περίπτωση που είχες ποτέ -και για τον οποιονδήποτε λόγο- αναρωτηθεί τι γεύση θα είχε ένα milkshake με γεύση Piña Colada, συν κάποια αίσθηση σοκολάτας, τότε το Bushwacker είναι η απάντηση. Ισορροπώντας ανάμεσα στην κατηγορία των tiki cocktails και του κόσμου των επιδορπίων, το εν λόγω ποτό αποτελεί μία γεμάτη πρόταση. Από κάθε άποψη.
Η ιστορία
To Bushwacker φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο Sapphire Village του St. Thomas, στους Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής, και το μπαρ Ship's Store, το 1975. Εμπνευστής του ποτού φέρεται να είναι η bartender Angie Conigliaro, ξαδέλφη του πολύ γνωστού παίκτη του μπέιζμπολ Tony Conigliaro, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στους Boston Red Sox. Η δημιουργός του cocktail προφανώς και εμπνεύστηκε από τις ειδυλλιακές τοποθεσίες του νησιού και τις τροπικές γεύσεις. Το Bushwacker άρχισε να γίνεται γνωστό και στην Φλόριντα - μάλιστα, το πρώτο μέρος που το σέρβιρε εκεί, το Sandshaker Lounge στην Pensacola Beach, διοργάνωνε επί σειρά ετών το Bushwacker Festival.

Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες σκούρο ρούμι
- 1 μεζούρα λικέρ καφέ
- 1 μεζούρα crème de cacao
- 1 μεζούρα κρέμα καρύδας
- 2 μεζούρες γάλα
- μοσχοκάρυδο, σαντιγί, κερασάκι
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με πάγο και ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει συνοχή το μείγμα.

Σουρώνεις σε hurricane-style ποτήρι και γαρνίρεις με σαντιγί, τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κερασάκι.

Διάβασε ακόμη για το επόμενο μεγάλο spirit, την ιστορία και τη συνταγή της Paloma και τα αθηναϊκά μπαρ στην εποχή του concept.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.