Τα whiskey stones αναβαθμίζουν κάθε ποτό

Η πέτρα που αντικαθιστά τον πάγο είναι πλέον ένα διαχρονικό gadget για κάθε πραγματικό φίλο των spirits.

Οι λάτρεις του ουίσκι τα γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό, ενώ σύμφωνα με τα κορυφαία μέσα που άπτονται του αντικειμένου των spirits αποτελούν ένα από τα πιο ποθητά gadgets για κάθε discerning drinker. Τα whiskey stones λοιπόν, μπορούν να παίξουν το ρόλο που έχει ο πάγος σε ένα ποτό (ιδιαίτερα σε κάθε είδος ουίσκι, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά τους), χωρίς ωστόσο να αλλοιώνουν τη γεύση του. 

Παρότι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σπουδαία δουλειά στο κομμάτι του πάγου διεθνώς αλλά και στη χώρα μας (με πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ice Up), τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ειδικές πέτρες που λαξεύονται σε μικρά κομμάτια και το σχήμα τους παραπέμπει σε παγάκι. Συνήθως κατασκευάζονται από σαπουνόλιθο, ένα μη πορώδες υλικό, άοσμο και άγευστο. Η ακριβής λειτουργία τους; Αρκεί να μπουν κάποιες ώρες στην κατάψυξη και μετέπειτα στο βάθος του ποτηριού, διατηρώντας συνήθως τη θερμοκρασία τους περισσότερη ώρα σε σχέση με τον πάγο. Δε νερώνουν το ποτό, ούτε κρύβουν μικρόβια, όπως μπορεί να συμβεί σε κακής ποιότητας πάγο. Και κυρίως, δε λιώνουν, κάτι που σημαίνει πως μεγιστοποιούν την απόλαυση του spirit εντός του οποίου επιπλέουν.

Τα whiskey stones αναβαθμίζουν κάθε ποτό
ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΟΥΙΣΚΙ 2
ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΟΥΙΣΚΙ 1

Στο επόμενο στάδιο, εταιρείες όπως οι Teroforma, Areaware και Crate and Barrel έχουν λανσάρει whiskey stones σε εξαιρετικά designάτα σχέδια, που εύκολα θα μπορούσαν να βρίσκονται στις σελίδες οποιουδήποτε lifestyle περιοδικού που ασχολείται με το σχέδιο και την αρχιτεκτονική - και όχι μόνο. Επιπροσθέτως, είναι ένα έξοχο δώρο για κάθε άντρα που αγαπά και σέβεται το ποτό.

Τέλος, μην σε περιορίζει το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους, καθώς μπορούν να αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικά και σε ποτά όπως το ρούμι, το μπράντι ή το mezcal


Διάβασε ακόμη για την εποχή του Tom Collins, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη και το επόμενο στάδιο της τεκίλας που ονομάζεται cristalino.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.