Ταινίες του Netflix για κάθε mood

Καλοφτιαγμένα animations, συναισθηματικές ιστορίες, γκανγκστερικά έπη και όλα όσα αξίζουν να γεμίσουν τον ελεύθερό σου χρόνο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιανουαρίου 2022

Εκτός από τα κάθε είδους μαγειρέματα, τους αλκοολικούς πειραματισμούς, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα βιβλία, υπάρχουν και οι ταινίες που μπορούν να γεμίσουν ευχάριστα ένα ΣΚ στο σπίτι. Ακολουθούν κάποιες ταινίες του Netflix για κάθε mood.

Για να σπάσεις τη μονοτονία: 6 Undergroung

Μία έξυπνη και μάλλον πρωτότυπη ιδέα που παντρεύει εκρήξεις αδρεναλίνης, καθαρή δράση και μπόλικο χιούμορ. Ο Ryan Reynolds συνεργάζεται και πάλι με τους παραγωγούς του Deadpool και τον Michael Bay, που υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Για την ιστορία, το 6 Undergroung είναι και μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του Netflix. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από μία ειδική ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να εκτελέσει μία ιδιαίτερη αποστολή, προσπαθώντας να εξαφανίσει, κυριολεκτικά, το παρελθόν της. 

Για να ενισχύσεις το αίσθημα της συντροφικότητας: Seventeen

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Daniel Sánchez Arévalo γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματα των θεατών, χωρίς να πέφτει σε κλισέ.

Στο Seventeen παραδίδει μία από τις πιο συγκινητικές δουλειές του, περιγράφοντας την ιστορία ενός 17χρονου, που δραπετεύει από το αναμορφωτήριο ώστε να ξαναδεί τον σκύλο του αλλά και να ξαναβρεί τον αδερφό και την γιαγιά του. 

Για να μην χάσεις την πίστη σου: "Οι Δύο Πάπες" (The Two Popes)

Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες προκάλεσαν συζητήσεις γύρω από την ταινία του Fernando Meirelles, που χρησιμοποιώντας αδιάλλακτη οπτική και έξυπνο χιούμορ, εμβαθύνει στην (υποθετική) φιλία του απερχόμενου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' με τον μελλοντικό Ποντίφικα, Φραγκίσκο. Θυμίζει αρκετά ντοκιμαντέρ αλλά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Για να σκεφτείς τι θέλεις στη ζωή σου: "Ιστορία Γάμου" (Marriage Story)

Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Noah Baumbach παρουσιάζει αυτή τη δυνατή και ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μίας οικογένειας.

Το βασικότερο θέμα που εξετάζει η ταινία είναι η αποσύνθεση των προσωπικών σχέσεων υπό ένα πρίσμα απόλυτης ειλικρίνειας, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Adam Driver και Scarlett Johansson. Το Marriage Story έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες όλων των συντελεστών της.

Για να αποδράσεις σε έναν άλλο κόσμο: "Έχασα το Σώμα μου" (I Lost My Body/ J'ai perdu mon corps)

Στο βραβευμένο γαλλικό animation που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών και φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ, ένα κομμένο χέρι που αποκτά δική του ζωή αγωνίζεται ώστε να επανενωθεί με το χαμένο σώμα του, αναζητώντας το σε όλο το Παρίσι.

Βασισμένη σε μία ιδέα του Guillaume Laurant (σεναριογράφος στα "Η Πόλη των Χαμένων Παιδιών" και "Αμελί"), η ταινία μπλέκει με θαυμάσιο τρόπο τον ρομαντισμό, την αλληγορία, τη δημιουργικότητα και μπόλικα στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Αδιαμφισβήτητα μία από τις ταινίες της χρονιάς.

Για τον αρκετό ελεύθερο χρόνο που θα έχεις: "Ο Ιρλανδός" (The Irishman)

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει ακόμη το πόνημα του Martin Scorsese, αυτές οι ημέρες είναι η ιδανικότερη περίοδος για να το παρακολουθήσεις, είτε μονομιάς, είτε χωρίζοντάς το σε 4 επεισόδια όπως, ορθά, έχει καταλήξει η ιντερνετική κοινότητα.

Για να το δεις με τα παιδιά χωρίς να δακρύσεις: Klaus

Το συναισθηματικό και έξυπνο animation των Sergio Pablos και Carlos Martínez López είναι απλά μία ταινία με χριστουγεννιάτικο θέμα για παιδιά, που εύκολα μπορούν να παρακολουθήσουν και ενήλικες.

Είναι όμως εξαιρετικά καλοφτιαγμένη και δεν ακολουθεί την πεπατημένη των περισσότερων χριστουγεννιάτικων τίτλων. 

Για να γελάσεις με ανόητα αστεία: Isn't It Romantic 

Σε μία περίοδο όπου το είδος της κωμωδίας αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της βιομηχανίας του θεάματος, έρχονται παραγωγές όπως το Isn't It Romantic για να αποδείξουν -έστω και με τον πιο ανάλαφρο και επιφανειακό τρόπο- ότι το genre έχει ακόμη σφυγμό.

Στην ταινία του Todd Strauss-Schulson, μία αρχιτέκτονας (Rebel Wilson) χτυπά το κεφάλι της και ξυπνά σε μία Νέα Υόρκη όπου τα πάντα είναι βγαλμένα από μία κλισεδιάρικη ρομαντική κομεντί. Μία πανούργα απόπειρα παρωδίας που ισοπεδώνει με τον πιο καταιγιστικό τρόπο κάθε στερεότυπο. 

Για να αποκοιμηθείς ευχάριστα στον καναπέ: "Ο Βασιλιάς" (The King)

Παρουσιάστηκε ως "ένα επικό ιστορικό blockbuster". Η αλήθεια είναι στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Ok, είναι καλογυρισμένο και ο Timothée Chalamet είναι κάτι παραπάνω από συμπαθητικός, αλλά η ταινία μοιάζει να ολοκληρώνει την ιστορία της σχεδόν στη μέση.

Από εκεί και έπειτα, φαίνεται πως απλά οι δημιουργοί έχωναν σκηνές για να γεμίσει ο χρόνος. Τουλάχιστον είναι ξεκαρδιστικό το cameo του Robert Pattinson.

Για να αγχωθείς και να προβληματιστείς: "Το Κάταγμα" (Fractured)

Ο Sam Worthington υποδύεται τον Ray Monroe, που μετά από ένα ατύχημα καταλήγει στο νοσοκομείο μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του. Σύντομα, θα αρχίσει να αναζητά τις δύο τελευταίες πανικόβλητος, όταν αυτές θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Το Fractured ξεκινά σαν οικογενειακό δράμα και καταλήγει σε ένα ανατρεπτικά αναπάντεχο θρίλερ, με καλογραμμένο σενάριο και συνεχή plot twists. Ένα έξυπνο τηλεοπτικό παζλ που θα σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης