
Νέα εστιατόρια που περιμένουμε προσεχώς
Τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.
Η επαναλειτουργία της εστίασης δρομολογήθηκε και μαζί με αυτήν καταφθάνουν στην Αθήνα νέα εστιατόρια. Ευτυχώς, ο κόσμος της γεύσης δεν σταματά ποτέ να κινείται, κάτι που διαπιστώσαμε και από μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα concepts που δημιουργήθηκαν εν μέσω lockdown όπως το Smash’n Bun, το Juicy Grill (στο κέντρο) και το Μίμης. Με το επερχόμενο άνοιγμα ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια των ήδη υπαρχόντων εστιατορίων (που ευχόμαστε να ανοίξουν πάλι, όλα) αλλά ανυπομονούμε να γνωρίσουμε και τις καινούριες αφίξεις. Όπως οι παρακάτω.
Dopios

Απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Dopios είναι το νέο εγχείρημα των Ανδρέα και Γιώργου Πιτσιλή (αλλά και των δύο γιων τους). Ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στους εκλεκτούς μεζέδες δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Οι δημιουργίες του εμβληματικού σεφ θα πλαισιώνονται από μία μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.
CTC

Το έξοχο γαστρονομικό concept του Αλέξανδρου Τσιοτίνη μετακομίζει από την ευρύτερη περιοχή του Χίλτον και την οδό Διοχάρους στο σημείο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Αθήρι, διατηρώντας πάντοτε την ίδια φιλοσοφία. Ο χώρος θα είναι πολύ πιο φαντασμαγορικός ενώ θα υπάρχει και ένας όμορφος κήπος. Όσον αφορά την κουζίνα, θα κινηθεί στα γνωστά για τον σεφ μονοπάτια, αποκτώντας ωστόσο μεγαλύτερη ελληνικότητα, κυρίως όσον αφορά την έμφαση στην πρώτη ύλη.
Cherry Blossom
Οι (γνωστοί όλων από το MasterChef) σεφ Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας συνεργάζονται σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο project, που θα σερβίρει κυρίως ιδιαίτερο street food σε ένα περιβάλλον που θα παραπέμπει ξεκάθαρα σε κλασικό αμερικανικό diner. Ο χώρος, που βρίσκεται στου Ψυρρή, θα είναι φωτεινός και χρωματιστός και το γενικότερο ύφος ακομπλεξάριστο.
Fine Dining εστιατόριο στο ΚΠΣΙΝ
Το ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς, είναι το γαστρονομικό εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και ίσως αργήσει λίγο η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (carnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas.
Γκαστόνε
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya είχε έτοιμο το επόμενο project της που ακούει στο όνομα Γκαστόνε και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλπετυσμένες ασφαλώς) και το cocktail bar (με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά).
Παπαϊωάννου στο Κεφαλάρι

Στη γωνία της Κολοκοτρώνη με την Πεντέλης (στο Κεφαλάρι) και το κτίριο που κάποτε κανείς συναντούσε την Pizza Hut, θα βρει στέγη το νέο Παπαϊωάννου, για να φέρει κάτι από την αύρα του Πειραιά αλλά και την εξαιρετική θαλασσινή του κουζίνα στην πάντοτε απαιτητική γαστρονομικά Κηφισιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα