Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Taste of Athens 2019

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ του πλανήτη επιστρέφει ανανεωμένο στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πόσο εύκολο σου μοιάζει να βρεθούν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο κάποιοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αθηναϊκής και κατ' επέκταση ελληνικής εστιατορικής σκηνής, μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό; Σε αυτό, πρόσθεσε μία σειρά από διαδραστικές ενέργειες, παρουσιάσεις, συνταγές, εμπνευσμένες ομιλίες, οινογνωσίες, εκλεπτυσμένα cocktails αλλά κυρίως εξαιρετικά πιάτα από κορυφαία εστιατόρια σε προνιμιακές τιμές και θα έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά είναι το Taste of Athens.

Μετά επιτυχημένο του ντεμπούτο στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα χρόνο πριν, το Taste of Athens επιστρέφει ανανεωμένο και στήνει mini κουζίνες πολύ υψηλών προδιαγραφών, συγκεντρώνει τους κορυφαίους σεφ της πόλης και δημιουργεί μία σπουδαία γαστρονομική γιορτή. 

Το φεστιβάλ

Taste of Hong Kong, Taste of London, Taste of Paris και η συνέχεια επεκτείνεται και σε άλλες παγκόσμιες μητροπόλεις, που τυγχάνει να αποτελούν και εμβληματικά spots της γαστρονομίας. Tο Taste Festivals αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ που επεκτείνεται σε περισσότερες από 20 σημαντικές πόλεις του πλανήτη. Ξεκίνησε το 2004, όταν στο Covent Garden στήθηκαν οι πάγκοι του πρώτου Taste of London. 14 χρόνια αργότερα γιγαντώθηκε και επεκτάθηκε εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας, κερδίζοντας τις καρδιές των πραγματικών φίλων του ποιοτικού φαγητού παγκοσμίως. Ήρθε λοιπόν και η σειρά της Αθήνας να υποδεχθεί για πρώτη φορά την πιο ενδιαφέρουσα γιορτή γεύσης της υφηλίου. Το Taste of Athens φέρει την οργανωτική σφραγίδα της Toposophy, που μας είναι γνωστή από άλλες αξιόλογες σχετικές με την υψηλή γαστρονομία ενέργειες όπως το Dine Athens. 

Ο χώρος

Το Taste of Athens θα στήσει τα pop up κιόσκια των 14 κορυφαίων αθηναϊκών εστιατορίων στην καρδιά της Αθήνας και τον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Σε αυτά θα σερβίρεται ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (€3, €6, €9 και €12).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tasteofathens (@taste_of_athens) on

Τα εστιατόρια

  1. ΣΠΟΝΔΗ | Άγγελος Λάντος
  2. HYTRA | Τάσος Μαντής
  3. VAROULKO SEASIDE | Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος 
  4. BALTHAZAR | Χριστόφορος Πέσκιας 
  5. FUGA | Δημήτρης Κατριβέσης
  6. VEZENE | Άρης Βεζενές
  7. BIRDMAN | Άρης Βεζενές
  8. COOKOOVAYA | Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής
  9. ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ | Γιάννης Λουκάκος
  10. ΦΒΚ | Δήμος Μπαλόπουλος
  11. MR PUG ATHENS | Γιώργος Βενιέρης
  12. ERGON | Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης
  13. SENSE ATHENS | Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
  14. ARTISANAL | Δημήτρης Δημητριάδης 

Επιπλέον, η απολαυστική εμπειρία του Taste of Athens δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών ανακαλύπτοντας εκλεπτυσμένα προϊόντα και σύγχρονα γαστρονομικά trends, ενώ το φεστιβάλ φροντίζει και τους μικρούς του φίλους δημιουργώντας το Kids Zone. Μια ειδική ζώνη αποκλειστικά για τα παιδιά θα παρέχει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης τους, όπως δημιουργικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, εργαστήρια μαγειρικής και εργαστήρια κεραμικής. Για αυτούς που επιζητούν μία επιπρόσθετα πολυτελή Taste εμπειρία, υπάρχει το VIP Lounge όπου σε υποδέχονται με ένα welcome drink και oyster treats. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο πριβέ χώρο στον κήπο της Αίγλης με exclusive μπαρ και καθίσματα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tasteofathens (@taste_of_athens) on

Στον χώρο του εστιατορίου της Αίγλης, το Taste of Athens υποδέχεται το Dine Athens Restaurant Week, με την διοργάνωση δύο ειδικών γαστρονομικών βραδιών την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, των Celebrity Chef Matchups, με επίτιμους καλεσμένους τους βραβευμένους σεφ με αστέρι Michelin chefs Pascal Aussignac και Hervé Deville. Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα πλαισιώσουν μουσικά οι παραγωγοί του En Lefko 87.7, μεταξύ των οποίων και οι αγαπημένοι σε όλους Λατέρνατιβ. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tasteofathens (@taste_of_athens) on


Info

  • 19-22 Σεπτεμβρίου 2019, Ζάππειο Μέγαρο. Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00 - 16:00 και 18:30 - 22:30.
  • Οι τιμές των εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα είναι €20 (Κανονικό - περιλαμβάνει ένα dish voucher των €3, πρόσβαση σε Chefs Theater, Music Stage, Exhibitors Village και Kids Zone) και €50 (VIP - περιλαμβάνει πρόσβαση στο Opening Reception στις 19 Σεπτεμβρίου, πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης, σε Chefs Theater, Music Stage, Exhibitors Village και Kids Zone, Welcome drink & Oyster treat, Dish voucher των €9 και δωρεάν parking με valet service).
  • Για τους κατόχους καρτών Diners Card International και τα group ισχύουν ειδικές προσφορές, ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
  • Προπώληση: athens.tastefestivals.com και Viva.
  • Εισιτήρια θα διατίθενται και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στα ταμεία της εισόδου.
  • Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Όλες οι πληρωμές εντός της Εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα - εκτός των αγορών εισιτη-ρίων που πραγματοποιούνται και με μετρητά από τα ταμεία της εισόδου.
  • Πλήρες πρόγραμμα και επιπλέον λεπτομέρειες εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα αναγνωρίσεις ένα πραγματικά καλό κινέζικο εστιατόριο

Μερικά τρικ για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Ο Rene Redzepi στο Noma 2.0 επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του

Ο σπουδαίος Δανός σεφ ακολουθεί το δρόμο της εποχικότητας και βουτά στα βάθη των ωκεανών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην παγκόσμια γαστρονομία.