
O Massimo Bottura παρουσιάζει το Kitchen Quarantine
Το οικογενειακό cooking show του σπουδαίου Ιταλού σεφ στο Instagram θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο στον κορονοϊό.

Τα περισσότερα εστιατόρια του πλανήτη έχουν κλείσει προσωρινά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με σεφ και ιδιοκτήτες να κάνουν το σωστό και να παραμένουν φυσικά σπίτι τους - εκτός ασφαλώς από όσους βρίσκονται μεν στα μαγαζιά τους αλλά εξυπηρετούν μόνο μέσω υπηρεσιών delivery και take away.
O Massimo Bottura μαζί με την οικογένειά του έχουν περιοριστεί κατ΄οίκον, στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά δεν χάνει την επαφή με τους fans του, ειδικά με όσους τον ακολουθούν μέσω Instagram. Τις τελευταίες ημέρες ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα έχει εγκαινιάσει το Kitchen Quarantine, το Instagram show που παρουσιάζει μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.
Η ιδέα του project ανήκει στην κόρη του Bοttura, Alexa, η οποία μετά από δύο ημέρες καραντίνας είδε τον πατέρα της να μαγειρεύει στην κουζίνα και σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να έχει και ο υπόλοιπος κόσμος μία εικόνα αυτής της κατάστασης. Πρότεινε λοιπόν στον μπαμπά Massimo να μοιράζονται με τους followers του τα καθημερινά τους μαγειρέματα. Κάθε μέρα λοιπόν, στο λογαριασμό του Ιταλού μάγειρα ανεβαίνουν βίντεο με βασικό άξονα το φαγητό, στα οποία συμμετέχουν ακόμη η σύζυγος Lara και ο γιος Charlie, με την Alexa συνήθως να βιντεοσκοπεί.
Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ έκλεισε το Osteria Francescana στις 10 Μαρτίου αλλά θέλει να συνεχίσει να προσφέρει με τον τρόπο του, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα που τρέχει και τα υπόλοιπα projects του, όπως το Food for Soul. Μένει να δούμε αν σε κάποιο από τα επόμενα βίντεό του θα παρουσιάσει και κάποια από τα πιο θρυλικά πιάτα του.
Διάβασε ακόμη για τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux, το Airbnb των σεφ και τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας Nobu Matsuhisa.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα