O Massimo Bottura παρουσιάζει το Kitchen Quarantine

Το οικογενειακό cooking show του σπουδαίου Ιταλού σεφ στο Instagram θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο στον κορονοϊό.

Τα περισσότερα εστιατόρια του πλανήτη έχουν κλείσει προσωρινά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με σεφ και ιδιοκτήτες να κάνουν το σωστό και να παραμένουν φυσικά σπίτι τους - εκτός ασφαλώς από όσους βρίσκονται μεν στα μαγαζιά τους αλλά εξυπηρετούν μόνο μέσω υπηρεσιών delivery και take away. 

O Massimo Bottura μαζί με την οικογένειά του έχουν περιοριστεί κατ΄οίκον, στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά δεν χάνει την επαφή με τους fans του, ειδικά με όσους τον ακολουθούν μέσω Instagram. Τις τελευταίες ημέρες ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα έχει εγκαινιάσει το Kitchen Quarantine, το Instagram show που παρουσιάζει μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Η ιδέα του project ανήκει στην κόρη του Bοttura, Alexa, η οποία μετά από δύο ημέρες καραντίνας είδε τον πατέρα της να μαγειρεύει στην κουζίνα και σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να έχει και ο υπόλοιπος κόσμος μία εικόνα αυτής της κατάστασης. Πρότεινε λοιπόν στον μπαμπά Massimo να μοιράζονται με τους followers του τα καθημερινά τους μαγειρέματα. Κάθε μέρα λοιπόν, στο λογαριασμό του Ιταλού μάγειρα ανεβαίνουν βίντεο με βασικό άξονα το φαγητό, στα οποία συμμετέχουν ακόμη η σύζυγος Lara και ο γιος Charlie, με την Alexa συνήθως να βιντεοσκοπεί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ έκλεισε το Osteria Francescana στις 10 Μαρτίου αλλά θέλει να συνεχίσει να προσφέρει με τον τρόπο του, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα που τρέχει και τα υπόλοιπα projects του, όπως το Food for Soul. Μένει να δούμε αν σε κάποιο από τα επόμενα βίντεό του θα παρουσιάσει και κάποια από τα πιο θρυλικά πιάτα του


Διάβασε ακόμη για τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux, το Airbnb των σεφ και τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας Nobu Matsuhisa.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.