Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει στο Instagram

Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ παραδίδει γαστρονομικά μαθήματα καθημερινά στα social media.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ και ένας εκ των επιδραστικότερων των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας συνεισφέρει όσο ελάχιστοι στη διαμόρφωση της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και αποτελώντας έναν από τους πιο δραστήριους εκπροσώπους αυτής και στο εξωτερικό. 

Ο 58χρονος σεφ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ακόμη συναδέλφων του από κάθε γωνιά του πλανήτη μεταξύ των οποίων και ο Massimo Bottura με το περίφημο πια Kitchen Quarantine, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες να μαγειρεύει σε live μεταδόσεις μέσω Instagram, συνεργαζόμενος μάλιστα με άλλους σημαντικούς μάγειρες.

 

Φίλοι μου, απο σήμερα 27/3 ξεκινάμε μια νέα ενότητα με live μεταδόσεις στο Instagram. Κάθε απόγευμα θα προσκαλώ έναν...

Posted by Giannis Baxevanis on Friday, March 27, 2020

Οι δύο πρώτοι ήταν ο Μιχάλης Χάσικος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Το απόγευμα της Δευτέρας, θα βρεθούν διαδικτυακά μαζί του ο κορυφαίος Γάλλος Jerome Serres και ο Κύρκος Ζήσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί ακόμη σημαντικοί Έλληνες σεφ μαγειρεύουν μέσω Instagram αυτές τις ημέρες, οπότε με μία μικρή έρευνα στα social media θα πάρεις ιδέες για την κουζίνα σου ή απλά θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, βλέποντας κάτι διαφορετικό από το MasterChef.


Διάβασε ακόμη για τον Floyd Cardoz που έδωσε ινδικό twist στο fine dining, πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας