Κανένα σάντουιτς δεν συγκρίνεται με τα leftovers enchiladas

Ξέρουμε τι θα κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε στο εορταστικό τραπέζι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Ιανουαρίου 2021

Τα post-Christmas blues δεν είναι ποτέ μία εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι για να τα αντιμετωπίσεις. Σε κάποιους εξ' αυτών μάλιστα, το τερπνόν μπορεί να συνδυαστεί μετά του ωφελίμου, ειδικά αν μιλάμε για όλα εκείνα τα φαγητά που ξέμειναν στο ψυγείο σου μετά τα εορταστικά τραπέζια. Όπως η γαλοπούλα ας πούμε. Πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι θα διαβάσεις για ένα ακόμη βαρετό leftover σάντουιτς, μάθε ότι υπάρχουν πιο διασκεδαστικοί και σίγουρα πιο νόστιμοι τρόποι για να αξιοποιηθεί το οτιδήποτε. Τα enchiladas με pulled turkey είναι δίχως αμφιβολία κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις. Η συνταγή είναι πολύ πιο απλή από όσο πίστευες. 

Υλικά

  • 400 γρ. κρέας γαλοπούλας (σε pulled μορφή, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1,5 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 κ.γ. ζωμός κοτόπουλου
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • sour cream
  • σάλτσα ντομάτας ή salsa

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύεις τη γαλοπούλα, το τσίλι, τα κρεμμύδια και το ζωμό κοτόπουλου.
  3. Τα περνάς από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ώστε να δέσει το μείγμα. 
  4. Γεμίζεις κάθε τορτίγια με το μείγμα του κρέατος, προσθέτοντας τσένταρ και τυλίγεις. Προσθέτεις έξτρα τσένταρ από πάνω.
  5. Ψήνεις για περίπου 10' στο φούρνο.
  6. Σερβίρεις μαζί με sour cream και salsa.

Διάβασε ακόμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στις κουζίνες των εστιατορίων, την ηθική προσέγγιση του ευαίσθητου θέματος του foie gras, τα food trends που έρχονται το 2020 καθώς και τα εστιατόρια, τα φαγητά και τις τάσεις που θα θυμόμαστε από το 2019.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας