
Κανένα σάντουιτς δεν συγκρίνεται με τα leftovers enchiladas
Ξέρουμε τι θα κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε στο εορταστικό τραπέζι.

Τα post-Christmas blues δεν είναι ποτέ μία εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι για να τα αντιμετωπίσεις. Σε κάποιους εξ' αυτών μάλιστα, το τερπνόν μπορεί να συνδυαστεί μετά του ωφελίμου, ειδικά αν μιλάμε για όλα εκείνα τα φαγητά που ξέμειναν στο ψυγείο σου μετά τα εορταστικά τραπέζια. Όπως η γαλοπούλα ας πούμε. Πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι θα διαβάσεις για ένα ακόμη βαρετό leftover σάντουιτς, μάθε ότι υπάρχουν πιο διασκεδαστικοί και σίγουρα πιο νόστιμοι τρόποι για να αξιοποιηθεί το οτιδήποτε. Τα enchiladas με pulled turkey είναι δίχως αμφιβολία κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις. Η συνταγή είναι πολύ πιο απλή από όσο πίστευες.
Υλικά
- 400 γρ. κρέας γαλοπούλας (σε pulled μορφή, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χοιρινό)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1,5 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- 2 κ.γ. ζωμός κοτόπουλου
- 4 τορτίγιες καλαμποκιού
- sour cream
- σάλτσα ντομάτας ή salsa
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύεις τη γαλοπούλα, το τσίλι, τα κρεμμύδια και το ζωμό κοτόπουλου.
- Τα περνάς από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ώστε να δέσει το μείγμα.
- Γεμίζεις κάθε τορτίγια με το μείγμα του κρέατος, προσθέτοντας τσένταρ και τυλίγεις. Προσθέτεις έξτρα τσένταρ από πάνω.
- Ψήνεις για περίπου 10' στο φούρνο.
- Σερβίρεις μαζί με sour cream και salsa.
Διάβασε ακόμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στις κουζίνες των εστιατορίων, την ηθική προσέγγιση του ευαίσθητου θέματος του foie gras, τα food trends που έρχονται το 2020 καθώς και τα εστιατόρια, τα φαγητά και τις τάσεις που θα θυμόμαστε από το 2019.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα