Η ιστορία και η συνταγή του Manhattan

Το rye whiskey είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το κλασικό cocktail.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιουλίου 2020

Ένα cocktail που απαιτεί σεβασμό. Αυτό είναι το Manhattan. Δυνατό και έντονο, με τα αρώματα και τις νότες του rye ή του bourbon να συναντούν τη γλυκύτητα του ιταλικού βερμούτ και την ένταση των αρωματικών bitters. Ένας πραγματικός πρωταθλητής βαρέων βαρών στα χρονικά του cocktail-making, που μοιάζει να έχει όλα όσα αναζητά ένα αυθεντικός φίλος του ποτού.

Η ιστορία και η συνταγή του Manhattan

Η ιστορία

Θέλεις να μάθεις γιατί το Manhattan ονομάστηκε Manhattan; Μία εύκολη και πειστική προσέγγιση είναι γιατί είναι ένα τρομερό ποτό που θα έπρεπε να ονομαστεί από την ενδεχομένως πιο τρομερή πόλη του πλανήτη. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Πίσω στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, στο Manhattan Club της Νέας Υόρκης, το έφτιαξαν για πρώτη φορά σε ένα πάρτι προς τιμήν της μητέρας του Winston Churchill. Ο συγγραφέας και ιστορικός του αλκοόλ David Wondrich μάλιστα υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο η Lady Randolph Churchill ήταν ήδη έγκυος στον μετέπειτα σημαντικό Βρετανό πολιτικό. Κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, το Manhattan φτιάχνονταν με καναδέζικο ουίσκι - για όσους τέλος πάντων είχαν πρόσβαση σε αλκοόλ. Απολαμβάνεται μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε μητροπολιτικό μπαρ σέβεται τον εαυτό του. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα rye ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • 1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τα υλικά σε mixing glass μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΝΧΑΤΑΝ 3

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΝΧΑΤΑΝ 1

Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού και κερασάκια σε οδοντογλυφίδα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΝΧΑΤΑΝ 2

Διάβασε ακόμη για τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το τέλειο martini μέσα από 4 συνταγές και το Baba Au Rum της νέας εποχής.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails