
Η ιστορία και η συνταγή του Manhattan
Το rye whiskey είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το κλασικό cocktail.
Ένα cocktail που απαιτεί σεβασμό. Αυτό είναι το Manhattan. Δυνατό και έντονο, με τα αρώματα και τις νότες του rye ή του bourbon να συναντούν τη γλυκύτητα του ιταλικού βερμούτ και την ένταση των αρωματικών bitters. Ένας πραγματικός πρωταθλητής βαρέων βαρών στα χρονικά του cocktail-making, που μοιάζει να έχει όλα όσα αναζητά ένα αυθεντικός φίλος του ποτού.

Η ιστορία
Θέλεις να μάθεις γιατί το Manhattan ονομάστηκε Manhattan; Μία εύκολη και πειστική προσέγγιση είναι γιατί είναι ένα τρομερό ποτό που θα έπρεπε να ονομαστεί από την ενδεχομένως πιο τρομερή πόλη του πλανήτη. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Πίσω στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, στο Manhattan Club της Νέας Υόρκης, το έφτιαξαν για πρώτη φορά σε ένα πάρτι προς τιμήν της μητέρας του Winston Churchill. Ο συγγραφέας και ιστορικός του αλκοόλ David Wondrich μάλιστα υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο η Lady Randolph Churchill ήταν ήδη έγκυος στον μετέπειτα σημαντικό Βρετανό πολιτικό. Κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, το Manhattan φτιάχνονταν με καναδέζικο ουίσκι - για όσους τέλος πάντων είχαν πρόσβαση σε αλκοόλ. Απολαμβάνεται μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε μητροπολιτικό μπαρ σέβεται τον εαυτό του.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 μεζούρα rye ουίσκι
- 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
- 1 σταγόνα Angostura bitters
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα υλικά σε mixing glass μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού και κερασάκια σε οδοντογλυφίδα.

Διάβασε ακόμη για τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το τέλειο martini μέσα από 4 συνταγές και το Baba Au Rum της νέας εποχής.