
Η ιστορία και η συνταγή του Manhattan
Το rye whiskey είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το κλασικό cocktail.

Ένα cocktail που απαιτεί σεβασμό. Αυτό είναι το Manhattan. Δυνατό και έντονο, με τα αρώματα και τις νότες του rye ή του bourbon να συναντούν τη γλυκύτητα του ιταλικού βερμούτ και την ένταση των αρωματικών bitters. Ένας πραγματικός πρωταθλητής βαρέων βαρών στα χρονικά του cocktail-making, που μοιάζει να έχει όλα όσα αναζητά ένα αυθεντικός φίλος του ποτού.

Η ιστορία
Θέλεις να μάθεις γιατί το Manhattan ονομάστηκε Manhattan; Μία εύκολη και πειστική προσέγγιση είναι γιατί είναι ένα τρομερό ποτό που θα έπρεπε να ονομαστεί από την ενδεχομένως πιο τρομερή πόλη του πλανήτη. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Πίσω στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, στο Manhattan Club της Νέας Υόρκης, το έφτιαξαν για πρώτη φορά σε ένα πάρτι προς τιμήν της μητέρας του Winston Churchill. Ο συγγραφέας και ιστορικός του αλκοόλ David Wondrich μάλιστα υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο η Lady Randolph Churchill ήταν ήδη έγκυος στον μετέπειτα σημαντικό Βρετανό πολιτικό. Κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, το Manhattan φτιάχνονταν με καναδέζικο ουίσκι - για όσους τέλος πάντων είχαν πρόσβαση σε αλκοόλ. Απολαμβάνεται μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε μητροπολιτικό μπαρ σέβεται τον εαυτό του.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 μεζούρα rye ουίσκι
- 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
- 1 σταγόνα Angostura bitters
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα υλικά σε mixing glass μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού και κερασάκια σε οδοντογλυφίδα.

Διάβασε ακόμη για τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το τέλειο martini μέσα από 4 συνταγές και το Baba Au Rum της νέας εποχής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες