Η ιστορία και η συνταγή του Salty Dog

Η εναλλακτική της Paloma απαιτεί βότκα.

Πώς θα σου φαινόταν μία Paloma αλλά με βότκα; Περίπου αυτό είναι το Salty Dog, που έχει ως κύρια συστατικά τη βότκα και τον χυμό γκρέιπφρουτ, ο οποίος προτιμάται εδώ έναντι της pink grapefruit soda που υπάρχει στο δημοφιλές tequila-cocktail. Το Salty Dog είναι αρκετά πιο ουδέτερο στη γεύση ενώ μπορεί να υποστηρίξει πάμπολλα twists. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για ένα από τα πιο under the radar κλασικά cocktails.

Η ιστορία

Ο μύθος υποστηρίζει πως ο εμπνευστής και πρώτος δημιουργός του Salty Dog είναι ο George Jessel, που μία φήμη υποστηρίζει πως είναι εκείνος που δημιούργησε και το Bloody Mary. Ο Jessel αναζητούσε μία παραλλαγή του Greyhound και, μεταξύ άλλων, προσέθεσε αλάτι στο χείλος του ποτηριού και γενικότερα πειραματίστηκε αρκετά με gin και βότκα. 

Η ιστορία και η συνταγή του Salty Dog

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα βότκα
  • 2 μεζούρες χυμός γκρέιπφρουτ
  • 1/3 μεζούρας λικέρ Μαρασκίνο

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.
  2. Ανακινείς καλά.
  3. Σουρώνεις σε highball ποτήρι, με αλάτι στο χείλος.
  4. Γαρνίρεις με μία σφήνα γκρέιπφρουτ.

Διάβασε ακόμη για το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2020, το ιδανικότερο pairing για τα 2 δημοφιλέστερα κρασιά, τον ρόλο των bitters σε ποτά και cocktails και τις νέες χρήσεις των παλιών λικέρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.