Το ποτό-μετάβαση στο φθινόπωρο
Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος για να πιεις Sangria. Εκτός αν την αναβαθμίσεις.
Γνωρίζεις τη Sangria και πιθανότατα βρίσκεται στον πάτο των αλκοολικών σου επιλογών. Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να αναζητηθεί στις προτιμήσεις και τις αγαπημένες γεύσεις του καθενός. Γενικότερα, δεν μπορούμε να πούμε πάντως πως το ποτό από κόκκινο κρασί και κομμάτια φρούτων που προέρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο έχει μεγάλη βάση fans.
> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει ένα χάρτης με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου
Αν και θεωρείται κατεξοχήν καλοκαιρινό drink, μπορεί -με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις και προσθήκες- να εξελιχθεί και σε μία ευχάριστη έκπληξη για τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί το καλοκαίρι. Sangria λοιπόν, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο. Βασικά, θα κατευθυνθούμε πολύ πιο μακριά από αυτόν, έχοντας πάντοτε τις ίδιες απαρχές.

Η βάση, δηλαδή το κόκκινο κρασί, θα αντικατασταθεί από ένα λευκό και θα πλαισιωθεί από μη αλκοολούχο μηλίτη -που ασφαλώς γνωρίζεις ως apple cider. Τα παραπάνω θα ενισχυθούν με μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες προσθήκες.
> Διάβασε ακόμη: Στο σκωτσέζικο νησί Jura τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ουίσκι
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δροσιστικού και "χαλαρού" ποτού (στη λογική του long drink) για τα ομολογουμένως παράξενα απογεύματα του Σεπτεμβρίου.
Η συνταγή
Υλικά (για 6-8 servings)
- 1 φιάλη λευκό κρασί, ιδανικά Riesling
- 2 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- 4 γαρίφαλα
- 2 φλ. μηλίτη
- 4 κ.γ. μέλι
- 1/3 φλ. παλαιωμένο ρούμι
- 1 κουτ. ginger beer
- 2 φλ. πάγο
Εκτέλεση
- Τοποθετείς το μήλο, το πορτοκάλι και τα γαρίφαλα σε ένα μεγάλο δοχείο.
- Ρίχνεις το μέλι πάνω στα φρούτα και έπειτα προσθέτει τον μηλίτη, τη ginger beer, το ρούμι και το κρασί.
- Ανακατεύεις καλά.
- Συμπληρώνεις με καλής ποιότητας πάγο και αφήνεις για περίπου 10'.
- Σερβίρεις σε highball glasses ή ποτήρια κρασιού με γαρνιτούρα τα κομμάτια φρούτων.
Διάβασε ακόμη για την ιστορία, τη συνταγή και το ξεχωριστό ποτήρι του Moscow Mule, τη σεζόν του Sbagliato, το τέλειο mojito βήμα - βήμα και την έκπληξη του Espresso Tonic.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις