Το ποτό-μετάβαση στο φθινόπωρο

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος για να πιεις Sangria. Εκτός αν την αναβαθμίσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2021

Γνωρίζεις τη Sangria και πιθανότατα βρίσκεται στον πάτο των αλκοολικών σου επιλογών. Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να αναζητηθεί στις προτιμήσεις και τις αγαπημένες γεύσεις του καθενός. Γενικότερα, δεν μπορούμε να πούμε πάντως πως το ποτό από κόκκινο κρασί και κομμάτια φρούτων που προέρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο έχει μεγάλη βάση fans. 

> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει ένα χάρτης με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Αν και θεωρείται κατεξοχήν καλοκαιρινό drink, μπορεί -με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις και προσθήκες- να εξελιχθεί και σε μία ευχάριστη έκπληξη για τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί το καλοκαίρι. Sangria λοιπόν, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο. Βασικά, θα κατευθυνθούμε πολύ πιο μακριά από αυτόν, έχοντας πάντοτε τις ίδιες απαρχές.

Το ποτό-μετάβαση στο φθινόπωρο

Η βάση, δηλαδή το κόκκινο κρασί, θα αντικατασταθεί από ένα λευκό και θα πλαισιωθεί από μη αλκοολούχο μηλίτη -που ασφαλώς γνωρίζεις ως apple cider. Τα παραπάνω θα ενισχυθούν με μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες προσθήκες.

> Διάβασε ακόμη: Στο σκωτσέζικο νησί Jura τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ουίσκι

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δροσιστικού και "χαλαρού" ποτού (στη λογική του long drink) για τα ομολογουμένως παράξενα απογεύματα του Σεπτεμβρίου. 

Η συνταγή

Υλικά (για 6-8 servings)

  • 1 φιάλη λευκό κρασί, ιδανικά Riesling
  • 2 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 4 γαρίφαλα
  • 2 φλ. μηλίτη
  • 4 κ.γ. μέλι
  • 1/3 φλ. παλαιωμένο ρούμι
  • 1 κουτ. ginger beer
  • 2 φλ. πάγο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς το μήλο, το πορτοκάλι και τα γαρίφαλα σε ένα μεγάλο δοχείο.
  2. Ρίχνεις το μέλι πάνω στα φρούτα και έπειτα προσθέτει τον μηλίτη, τη ginger beer, το ρούμι και το κρασί.
  3. Ανακατεύεις καλά.
  4. Συμπληρώνεις με καλής ποιότητας πάγο και αφήνεις για περίπου 10'.
  5. Σερβίρεις σε highball glasses ή ποτήρια κρασιού με γαρνιτούρα τα κομμάτια φρούτων.

 


Διάβασε ακόμη για την ιστορία, τη συνταγή και το ξεχωριστό ποτήρι του Moscow Mule, τη σεζόν του Sbagliato, το τέλειο mojito βήμα - βήμα και την έκπληξη του Espresso Tonic.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ιστορία και η συνταγή του Rob Roy

Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του σκωτσέζικου Manhattan.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Baijiu, το δημοφιλέστερο ποτό για το οποίο δεν έχεις ακούσει ποτέ

Το φλογερό ποτό της Κίνας πουλά πάνω από 10 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, κάτι που το κάνει εκείνο που πίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ξεχασμένα κλασικά cocktails που αξίζουν ένα comeback

Το μέλλον των μπαρ ίσως χρειάζεται μία βόλτα στο παρελθόν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα σκωτσέζικα ουίσκι που θα πιεις μέχρι τα Χριστούγεννα

3 νέες κυκλοφορίες για το ενδεχομένως πιο εμβληματικό spirit που υπάρχει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Uncle Tan's είναι το νέο cool μπαρ του Πειραιά

Εξωτικά twists από την Ασία, ένα θαυμάσιο concept και η ιστορία ενός φανταστικού τύπου στρέφουν το ενδιαφέρον στο μεγάλο λιμάνι και το επόμενο viral μπαρ της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας