Το ποτό-μετάβαση στο φθινόπωρο

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος για να πιεις Sangria. Εκτός αν την αναβαθμίσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2022

Γνωρίζεις τη Sangria και πιθανότατα βρίσκεται στον πάτο των αλκοολικών σου επιλογών. Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να αναζητηθεί στις προτιμήσεις και τις αγαπημένες γεύσεις του καθενός. Γενικότερα, δεν μπορούμε να πούμε πάντως πως το ποτό από κόκκινο κρασί και κομμάτια φρούτων που προέρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο έχει μεγάλη βάση fans. 

> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει ένα χάρτης με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Αν και θεωρείται κατεξοχήν καλοκαιρινό drink, μπορεί -με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις και προσθήκες- να εξελιχθεί και σε μία ευχάριστη έκπληξη για τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί το καλοκαίρι. Sangria λοιπόν, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο. Βασικά, θα κατευθυνθούμε πολύ πιο μακριά από αυτόν, έχοντας πάντοτε τις ίδιες απαρχές.

Το ποτό-μετάβαση στο φθινόπωρο

Η βάση, δηλαδή το κόκκινο κρασί, θα αντικατασταθεί από ένα λευκό και θα πλαισιωθεί από μη αλκοολούχο μηλίτη -που ασφαλώς γνωρίζεις ως apple cider. Τα παραπάνω θα ενισχυθούν με μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες προσθήκες.

> Διάβασε ακόμη: Στο σκωτσέζικο νησί Jura τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ουίσκι

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δροσιστικού και "χαλαρού" ποτού (στη λογική του long drink) για τα ομολογουμένως παράξενα απογεύματα του Σεπτεμβρίου. 

Η συνταγή

Υλικά (για 6-8 servings)

  • 1 φιάλη λευκό κρασί, ιδανικά Riesling
  • 2 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 4 γαρίφαλα
  • 2 φλ. μηλίτη
  • 4 κ.γ. μέλι
  • 1/3 φλ. παλαιωμένο ρούμι
  • 1 κουτ. ginger beer
  • 2 φλ. πάγο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς το μήλο, το πορτοκάλι και τα γαρίφαλα σε ένα μεγάλο δοχείο.
  2. Ρίχνεις το μέλι πάνω στα φρούτα και έπειτα προσθέτει τον μηλίτη, τη ginger beer, το ρούμι και το κρασί.
  3. Ανακατεύεις καλά.
  4. Συμπληρώνεις με καλής ποιότητας πάγο και αφήνεις για περίπου 10'.
  5. Σερβίρεις σε highball glasses ή ποτήρια κρασιού με γαρνιτούρα τα κομμάτια φρούτων.

 


Διάβασε ακόμη για την ιστορία, τη συνταγή και το ξεχωριστό ποτήρι του Moscow Mule, τη σεζόν του Sbagliato, το τέλειο mojito βήμα - βήμα και την έκπληξη του Espresso Tonic.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Barro Negro ξανά στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα μπαρ του φθινοπώρου

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γυμναστική με hangover, κι όμως γίνεται

Πώς θα ισορροπήσεις μετά από ένα άσχημο βράδυ έτσι ώστε να επανέλθεις στη ρουτίνα σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Vero Bartender: Λάκης Γαβαλάς, Γιάννης Λουκάκος και Rudi Carraro έτοιμοι να κρίνουν τους 10 Έλληνες φιναλίστ

Έφτασε η στιγμή για τον 1ο ελληνικό τελικό του Vero Bartender από το Amaro Montenegro.

Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας