Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles

O Massimo Bottura επιστρέφει σε μεγάλα γαστρονομικά κέφια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Ιουνίου 2020

O Massimo Bottura, ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικούς διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού χαλάρωσαν ελαφρώς, ο μάγιστρος της γεύσης εγκαινίασε την υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, το άλλο εστιατόριό του που βρίσκεται στην ιταλική πόλη. 

Πλέον, έπειτα από 3 μήνες που παρέμεινε κλειστό, το Osteria Francescana είναι εδώ και μερικές ημέρες και πάλι κοντά στο κοινό. Το παγκοσμίου φήμης γαστρονομικό σποτ, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, παρουσιάζει πλέον στους επισκέπτες του ένα καινούριο μενού που τιτλοφορείται "With a Little Help From My Friends" και αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο κομμάτι των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles
OSTERIA FRANCESCANA ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2

Τα πιάτα του παραπέμπουν και σε άλλα κομμάτια των Σκαθαριών όπως τα A Day in the Life (ρολό ψωμιού με μέλι Casa Maria Luigia και κρύσταλλους αλατιού), Strawberry Fields (ριζότο με gazpacho φράουλας, κρασί lambrusco, γαρίδες, καπνιστή μοτσαρέλα και πιπέρι Σετσουάν), If l 'm Wrong l 'm Right (στίχος από το Fixing a Hole των Beatles - μπακαλιάρος σε πράσινο κάρυ) και Yellow Submarine (καλκάνι με πατάτες, ανανά και βρώσιμα άνθη).

O Bottura σχεδίασε αυτό το μενού κατά τη διάρκεια του lockdown, ζητώντας μάλιστα από τους σεφ του να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες στην κουζίνα τους και να του τις παρουσιάσουν. Ο κάθε μάγειρας που συνεργάζεται μαζί του έκανε μπόλικα τεστ και στο τέλος, όλη η ομάδα κατέληξε στις οριστικές προτάσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Το μενού αποτελείται κυρίως από εποχιακές πρώτες ύλες και ασφαλώς είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει τόσο τον Bottura όσο και τους άλλους ανθρώπους της κουζίνας του.  


Διάβασε ακόμη για το teriyaki στα καλύτερά του, το COYA Mykonos που είναι η πιο exclusive άφιξη στο νησί των Ανέμων, το Τρομερό Παιδί που φτιάχνει τρομερό ψωμί, πώς θα μαγειρέψεις το μπέικον με κάθε τρόπο και το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Maison d' Olive: Μία κάβα ελαιολάδου στο Κολωνάκι

Το λάδι βρήκε το σπίτι του, στην πρώτη ελληνική Κάβα Ελαιόλαδου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2021

CTC και Pelagos είναι οι νέες αστεράτες προσθήκες του περίφημου γαστρονομικού οδηγού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι να πάρεις μαζί σου για φαγητό στο γραφείο

Η οργάνωση του τάπερ δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Ακολουθεί μία λίστα με νόστιμα, υγιεινά και εύκολα στην παρασκευή τους γεύματα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας