Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles
O Massimo Bottura επιστρέφει σε μεγάλα γαστρονομικά κέφια.
O Massimo Bottura, ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικούς διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού χαλάρωσαν ελαφρώς, ο μάγιστρος της γεύσης εγκαινίασε την υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, το άλλο εστιατόριό του που βρίσκεται στην ιταλική πόλη.
Πλέον, έπειτα από 3 μήνες που παρέμεινε κλειστό, το Osteria Francescana είναι εδώ και μερικές ημέρες και πάλι κοντά στο κοινό. Το παγκοσμίου φήμης γαστρονομικό σποτ, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, παρουσιάζει πλέον στους επισκέπτες του ένα καινούριο μενού που τιτλοφορείται "With a Little Help From My Friends" και αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο κομμάτι των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.


Τα πιάτα του παραπέμπουν και σε άλλα κομμάτια των Σκαθαριών όπως τα A Day in the Life (ρολό ψωμιού με μέλι Casa Maria Luigia και κρύσταλλους αλατιού), Strawberry Fields (ριζότο με gazpacho φράουλας, κρασί lambrusco, γαρίδες, καπνιστή μοτσαρέλα και πιπέρι Σετσουάν), If l 'm Wrong l 'm Right (στίχος από το Fixing a Hole των Beatles - μπακαλιάρος σε πράσινο κάρυ) και Yellow Submarine (καλκάνι με πατάτες, ανανά και βρώσιμα άνθη).
O Bottura σχεδίασε αυτό το μενού κατά τη διάρκεια του lockdown, ζητώντας μάλιστα από τους σεφ του να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες στην κουζίνα τους και να του τις παρουσιάσουν. Ο κάθε μάγειρας που συνεργάζεται μαζί του έκανε μπόλικα τεστ και στο τέλος, όλη η ομάδα κατέληξε στις οριστικές προτάσεις.
Το μενού αποτελείται κυρίως από εποχιακές πρώτες ύλες και ασφαλώς είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει τόσο τον Bottura όσο και τους άλλους ανθρώπους της κουζίνας του.
Διάβασε ακόμη για το teriyaki στα καλύτερά του, το COYA Mykonos που είναι η πιο exclusive άφιξη στο νησί των Ανέμων, το Τρομερό Παιδί που φτιάχνει τρομερό ψωμί, πώς θα μαγειρέψεις το μπέικον με κάθε τρόπο και το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.