Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles

O Massimo Bottura επιστρέφει σε μεγάλα γαστρονομικά κέφια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Ιουνίου 2020

O Massimo Bottura, ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικούς διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού χαλάρωσαν ελαφρώς, ο μάγιστρος της γεύσης εγκαινίασε την υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, το άλλο εστιατόριό του που βρίσκεται στην ιταλική πόλη. 

Πλέον, έπειτα από 3 μήνες που παρέμεινε κλειστό, το Osteria Francescana είναι εδώ και μερικές ημέρες και πάλι κοντά στο κοινό. Το παγκοσμίου φήμης γαστρονομικό σποτ, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, παρουσιάζει πλέον στους επισκέπτες του ένα καινούριο μενού που τιτλοφορείται "With a Little Help From My Friends" και αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο κομμάτι των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles
OSTERIA FRANCESCANA ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2

Τα πιάτα του παραπέμπουν και σε άλλα κομμάτια των Σκαθαριών όπως τα A Day in the Life (ρολό ψωμιού με μέλι Casa Maria Luigia και κρύσταλλους αλατιού), Strawberry Fields (ριζότο με gazpacho φράουλας, κρασί lambrusco, γαρίδες, καπνιστή μοτσαρέλα και πιπέρι Σετσουάν), If l 'm Wrong l 'm Right (στίχος από το Fixing a Hole των Beatles - μπακαλιάρος σε πράσινο κάρυ) και Yellow Submarine (καλκάνι με πατάτες, ανανά και βρώσιμα άνθη).

O Bottura σχεδίασε αυτό το μενού κατά τη διάρκεια του lockdown, ζητώντας μάλιστα από τους σεφ του να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες στην κουζίνα τους και να του τις παρουσιάσουν. Ο κάθε μάγειρας που συνεργάζεται μαζί του έκανε μπόλικα τεστ και στο τέλος, όλη η ομάδα κατέληξε στις οριστικές προτάσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Το μενού αποτελείται κυρίως από εποχιακές πρώτες ύλες και ασφαλώς είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει τόσο τον Bottura όσο και τους άλλους ανθρώπους της κουζίνας του.  


Διάβασε ακόμη για το teriyaki στα καλύτερά του, το COYA Mykonos που είναι η πιο exclusive άφιξη στο νησί των Ανέμων, το Τρομερό Παιδί που φτιάχνει τρομερό ψωμί, πώς θα μαγειρέψεις το μπέικον με κάθε τρόπο και το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

COYA, η πιο exclusive άφιξη στη Μύκονο

Το COYA Mykonos έρχεται να δώσει διαφορετικό χρώμα και γεύση στο νησί των Ανέμων.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης έκανε το THAMA του στην Τήνο

Ο κορυφαίος σεφ μεταφέρει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πανέμορφη Κυκλάδα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατορικά concepts του καλοκαιριού.