
Το Osteria Francescana άνοιξε ξανά με μενού εμπνευσμένο από τους Beatles
O Massimo Bottura επιστρέφει σε μεγάλα γαστρονομικά κέφια.
O Massimo Bottura, ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικούς διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού χαλάρωσαν ελαφρώς, ο μάγιστρος της γεύσης εγκαινίασε την υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, το άλλο εστιατόριό του που βρίσκεται στην ιταλική πόλη.
Πλέον, έπειτα από 3 μήνες που παρέμεινε κλειστό, το Osteria Francescana είναι εδώ και μερικές ημέρες και πάλι κοντά στο κοινό. Το παγκοσμίου φήμης γαστρονομικό σποτ, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, παρουσιάζει πλέον στους επισκέπτες του ένα καινούριο μενού που τιτλοφορείται "With a Little Help From My Friends" και αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο κομμάτι των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.


Τα πιάτα του παραπέμπουν και σε άλλα κομμάτια των Σκαθαριών όπως τα A Day in the Life (ρολό ψωμιού με μέλι Casa Maria Luigia και κρύσταλλους αλατιού), Strawberry Fields (ριζότο με gazpacho φράουλας, κρασί lambrusco, γαρίδες, καπνιστή μοτσαρέλα και πιπέρι Σετσουάν), If l 'm Wrong l 'm Right (στίχος από το Fixing a Hole των Beatles - μπακαλιάρος σε πράσινο κάρυ) και Yellow Submarine (καλκάνι με πατάτες, ανανά και βρώσιμα άνθη).
O Bottura σχεδίασε αυτό το μενού κατά τη διάρκεια του lockdown, ζητώντας μάλιστα από τους σεφ του να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες στην κουζίνα τους και να του τις παρουσιάσουν. Ο κάθε μάγειρας που συνεργάζεται μαζί του έκανε μπόλικα τεστ και στο τέλος, όλη η ομάδα κατέληξε στις οριστικές προτάσεις.
Το μενού αποτελείται κυρίως από εποχιακές πρώτες ύλες και ασφαλώς είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει τόσο τον Bottura όσο και τους άλλους ανθρώπους της κουζίνας του.
Διάβασε ακόμη για το teriyaki στα καλύτερά του, το COYA Mykonos που είναι η πιο exclusive άφιξη στο νησί των Ανέμων, το Τρομερό Παιδί που φτιάχνει τρομερό ψωμί, πώς θα μαγειρέψεις το μπέικον με κάθε τρόπο και το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο
Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.
Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023
Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.
Απολαμβάνοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε ειδική τιμή στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2023
Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας καλούν σε μία μεγάλη γευστική γιορτή.
Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'
Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023
Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.
Γραφει Μπαμπης Δουκας