Μαγειρεύοντας το μπέικον με κάθε τρόπο

Οι τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις στον δρόμο για την απόλυτη γευστική ευτυχία.

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να αξιοποιήσεις το θείο δώρο που λέγεται μπέικον. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν πως τα πάντα μπορούν να γίνουν νοστιμότερα αν τοποθετήσεις επάνω ή μέσα τους μία ή περισσότερες φέτες (ή και στρώσεις, γιατί όχι;).Μπορείς να το βάλεις σε σάντουιτς, μπορείς να το φας με το πρωινό, μπορείς να το τοποθετήσεις σε πίτσα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε burger, μπορείς να το εντάξεις ως γαρνιτούρα σε ένα Bloody Mary, μπορείς να το κάνεις ακόμη και μαρμελάδα. Η λίστα "μπορείς-να-κάνεις-κάτι-με-μπέικον" μοιάζει να μην σταματά ποτέ. Πώς όμως το μαγειρεύεις στην εντέλεια; 

Μαγειρεύοντας το μπέικον με κάθε τρόπο

Στο φούρνο

Αρχικά, προθερμαίνεις στους 200° C. Τοποθετείς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στο ταψί του φούρνου αλλά το μπέικον θα μπει στη σχάρα και όχι σε αυτό - το ταψί θα μείνει από κάτω. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα στο μπέικον (ούτε λάδι, ούτε βούτυρο) αλλά απλά να αφήσεις τι φέτες σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Το ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό, με το επίπεδο τραγανότητας να εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Ο ιδανικός χρόνος ανέρχεται συνήθως σε 15-20'. Όταν είναι έτοιμο, το τοποθετείς πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγιστεί. Ασφαλώς το σερβίρεις αμέσως.

Στο τηγάνι

Η πιο άμεση και αποτελεσματική μέθοδος, που πέρα από το νόστιμο αποτέλεσμα προσφέρει και το feelgood συναίσθημα του να ακούς το "τσιτσίρισμα" στο τηγάνι και να απολαμβάνεις τις μυρωδιές που βγάζει το μπέικον. Αρκεί να το τοποθετήσεις (αφού έρθει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου) αρχικά σε ένα κρύο τηγάνι και να ξεκινήσεις να το ψήνεις σε μέτρια φωτιά για σχεδόν 10'- η διαδικασία θα βοηθήσει στο να μαγειρευτεί αργά και σωστά και δεν θα καεί κανένα απολύτως σημείο του. Πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν ελάχιστο νερό κατά το τηγάνισμα, ώστε να μειωθεί το πιτσίλισμα, να μείνει τρυφερό το κρέας στο μέσο και να γίνει τραγανό στο πλάι. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, το βάζεις πάνω σε χαρτί κουζίνας πριν το σερβίρεις.

ΜΠΕΪΚΟΝ 1
ΜΠΕΪΚΟΝ 2

Στο φούρνο μικροκυμάτων

Η πιο γρήγορη, ίσως και τεμπέλικη, μέθοδος. Βάζεις μία χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι από χαρτί κουζίνα σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων), έπειτα το μπέικον και τέλος τυλίγεις τα κομμάτια με ένα ακόμη χαρτί. Αυτό γίνεται ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αρκούν μόλις 1-2' για να ετοιμαστεί. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να αφήσεις το μπέικον να στεγνώσει στο ίδιο χαρτί με αυτό που ψήθηκε. Οι φέτες θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα είναι μία πράξη που θα μετανιώσεις πικρά. 


Διάβασε ακόμη για τις κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin για την καραντίνα, 5 υπέροχα food & wine pairings, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία και πώς θα φτιάξεις το τέλειο σπιτικό κρουασάν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας