Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή

Το Spondi Hommage είναι ένας κύκλος με θεματικά δείπνα σε ειδική τιμή και για περιορισμένες θέσεις, που θα οργανώνεται περιοδικά από το κορυφαίο εστιατόριο της χώρας.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά ελληνικά δρώμενα ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της χώρα με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού, με τις προτάσεις του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του να ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον γαστρονομικό πήχη κάθε φορά.

Αυτή τη φορά, το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευθούν τα πιο διαχρονικά φθινοπωρινά πιάτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσίας του εστιατορίου, σε ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον Άγγελο Λάντο σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Τραστέλη, Arnaud Bignon.

Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή

Στην αρχή του μενού θα προσφέρεται ως απεριτίφ, το αφρώδες κρασί Sparkling Brut του οινοποιείου Δουλουφάκη - ένα από τα καλύτερα ελληνικά αφρώδη κρασιά που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής της Σαμπάνιας.

 Στο μενού "Spondi Hommage - Φθινόπωρο" θα υπάρχουν το Καβούρι (με κουνουπίδι, πράσινο μήλο, κάρυ και μέντα) του 2008, το Μπαρμπούνι (με ντομάτα, τζίντζερ, αϊολί) του 2006, τα Μοσχαρίσια Γλυκάδια (με γλυκόριζα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και καφέ) του 2009, με τον γλυκό επίλογο να περιλαμβάνει το 1000 Feuille (βανίλια και καραμέλα) του 2007.

ΣΠΟΝΔΗ 2
ΣΠΟΝΔΗ 3

Το μενού θα είναι διαθέσιμο από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη, για κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου και για περιορισμένες θέσεις, στην τιμή των €85/άτομο.


Info

Πύρρωνος 5, Παγκράτι

Tηλ. 210 7564021

www.spondi.gr

reservation@spondi.gr


Διάβασε ακόμη για το νέο πρόσωπο της κλασικής (πια) Cookoovaya, το Steak Alive, όπου το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το Frankie που κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία, τι συμβαίνει με την ελληνική ψαροφαγία του σήμερα αλλά και τη σημασία της λίστας ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα