Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας

Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω πως η ιταλική κουζίνα είναι διασημότερη στον μάταιο τούτο κόσμο αλλά μόλις το έκανα. Οι λόγοι πολλοί και μάλλον τους γνωρίζεις: Σπαγγέτι, πίτσα, Νέα Υόρκη κ.α. Οι Ιταλοί ωστόσο συνηθίζουν να είναι ιδιαιτέρως αντιδραστικοί σε οποιονδήποτε συνηθίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια του τραπεζιού. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μίας έρευνας του YouGov, σχετικά με πιο προσβλητικά πράγματα που γίνονται κατά της θαυμάσιας κατά τα άλλα γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. 

> Διάβασε ακόμη: Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ ανθρώπων από 17 χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- και επικεντρώθηκε στον τρόπο που ετοιμάζεται και καταναλώνεται το φαγητό της συγκεκριμένης κουζίνας. Από τα 19 προτεινόμενα 'φάουλ', οι συμμετέχοντας κλήθηκαν να επιλέξουν αυτά που υπό προϋποθέσεις είναι οριακά αποδεκτά και εκείνα που επιφέρουν κόκκινη κάρτα. Απευθείας μάλιστα.

Τα πιο σημαντικά σφάλματα λοιπόν, εκείνα που θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan:

  1. Κέτσαπ στη μακαρονάδα.
  2. Να βάζεις τα ζυμαρικά σε κρύο νερό και μετά να τα βράζεις.
  3. Πίτσα με ανανά.
  4. Pasta σαν ορεκτικό.
  5. Η προσθήκη κρέμας γάλακτος στην καρμπονάρα.
  6. Να προσθέτεις τυρί σε μακαρονάδες θαλασσινών.
  7. Ο καπουτσίνο μετά το φαγητό.
  8. Να μην προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
  9. Το σκορδόψωμο μαζί με τη μακαρονάδα.
  10. Να κόβεις το σπαγγέτι με μαχαίρι.

Anyway, αν όλα τα προαναφερθέντα σου άνοιξαν την όρεξη, ρίξε μία ματιά στο πού θα φας επική πίτσα στην Αθήνα ή στη συνταγή για ένα υπέροχο σπαγγέτι

> Διάβασε ακόμη: Η τέλεια carbonara μέσα από ένα γαστρονομικό τριήμερο στη Ρώμη

H να φας ένα κομμάτι πίτσα την επόμενη ημέρα, που ως γνωστόν, είναι πάντα καλύτερο. Ή και όχι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα