Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια pancakes

Ελάχιστα υλικά, εύκολη προετοιμασία, απίθανο αποτέλεσμα. Aκριβώς όπως στις ΗΠΑ

Βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και φαντασία. Αυτά αρκούν για να φτιάξει κάποιος ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σνακ της αμερικανικής κουζίνας, που συνήθως σερβίρεται σε οποιοδήποτε πρωινό ή brunch σέβεται τον εαυτό του. Τα pancakes θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η επιτομή της απλότητας -για κάποιους και η επιτομή των περιττών θερμίδων- και η προσπάθεια παρασκευής τους δεν απαιτεί κάποια εξειδικευμένη μαγειρική γνώση.

Τα υλικά

Γάλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά, baking powder και -προαιρετικά- βανίλια σε σκόνη. Τα αυθεντικά pancakes δεν χρειάζονται μαγιά ωστόσο αυτό κρύβει κινδύνους και πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει κάτι σαν κρέπα. Αν δεις ότι οδηγείσαι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη baking soda.

Η προετοιμασία

Λιώνεις το βούτυρο και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα διαχωρίζεις το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Χτυπάς το πρώτο και ανακατεύεις το δεύτερο με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύεις τη ζύμη με το αλεύρι και προσθέτεις το ασπράδι, εξακολουθώντας να ανακατεύεις. Η τελική ζύμη είναι έτοιμη.

Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια pancakes

Το μαγείρεμα

Ξεκινάς ζεσταίνοντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτριας έντασης φωτιά. Το περνάς με λίγο βούτυρο και ρίχνεις τη ζύμη ώστε να φτιάξεις ένα-ένα τα pancakes. Να έχεις πάντοτε κατά νου πως αρκούν 2-3 κουταλιές της σούπας για να φτιαχτεί ένα pancake. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες φυσαλίδες στο μείγμα θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο - με το πίσω μέρος του κουταλιού ουσιαστικά μπορείς να σχηματίσεις το pancake. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα γυρίζεις το μείγμα και μαγειρεύεις για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όση ποσότητα επιθυμείς. 

Τα toppings

Το τελευταίο βήμα στο δρόμο για την απόλαυση σχετίζεται ασφαλώς για εκείνα τα υλικά που θα προστεθούν στη μαγειρεμένη ζύμη. Η παραδοσιακή εκδοχή επιτάσσει αυστηρά και μόνο τη χρήση maple syrup και αυτή είναι που σου προτείνουμε κι εμείς. Εναλλακτικά, υπάρχουν ασφαλώς οι πραλίνες, η κρέμα, τα φρούτα, το μέλι και οι μαρμελάδες. Για τους μερακλήδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μπέικον και για τους ακόμη πιο μερακλήδες μαρμελάδα μπέικον

Enjoy.


Διάβασε ακόμη τι ακριβώς είναι το umami, η περίφημη 5η γεύση, ποιο είναι το ακριβότερο (και πιο σπάνιο) τυρί του κόσμου και πώς θα φτιάξεις gourmet burger στο σπίτι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα