Το (σχεδόν) gourmet πιάτο της καραντίνας

Όλα τα tips για το πιο νόστιμο ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.

Τα ζυμαρικά με τόνο, όπως έχεις διαβάσει πριν λίγες ημέρες στο Esquire, είναι μία από τις πιο προφανείς, άμεσες και νόστιμες λύσεις για να ικανοποιήσεις το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ήρθε όμως η στιγμή να περάσεις στο επόμενο στάδιο και να αξιοποιήσεις διαφορετικά το εν λόγω ψάρι - στη φρέσκια εκδοχή του αυτή τη φορά. 

Το ταρτάρ τόνου είναι μία από τις πιο ενδεδειγμένες, εύκολες και απολαυστικές επιλογές. Φτιάχνεται σχετικά γρήγορα και απλά, έχει ωραία υφή και γεύση και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ακόμη υλικά. Το ιδανικότερο κομμάτι για πειραματιστείς είναι το φιλέτο τόνου. Βρίσκεται στη ράχη του σώματος του ψαριού, στην πάνω πλευρά, και θυμίζει αρκετά στην όψη το αντίστοιχο του μοσχαριού. Οφείλει να αντιμετωπίζεται και με παρόμοιο τρόπο μαγειρικά - όσο λιγότερο ψημένο, τόσο το καλύτερο. 

Το (σχεδόν) gourmet πιάτο της καραντίνας
ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ 2

250-400 γρ. κρέατος λοιπόν αρκούν (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια) και αναμειγνύονται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τζίντζερ, χυμό lime, κάπαρη, αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το αβοκάντο κόβεται και αυτό σε μικρά καρέ και προστίθεται στο μείγμα του τόνου, ώστε να προσδώσει γλυκύτητα, χωρίς όμως να επηρεάζει αρνητικά τη γενικότερη γεύση. Αφού ανακατευτούν καλά, όλα μπαίνουν σε ένα μπολ και σκεπάζονται με μεμβράνη, προτού μεταφερθούν για 10'-15' στο ψυγείο. Μετά από αυτό, το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι έτοιμο. 

ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ 3

Μπορείς να φας ακριβώς όπως είναι. Μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε tacos ή σάντουιτς, σε σαλάτα, σε ομελέτα ή όπου αλλού πιστεύεις πως ταιριάζει. Τέλος, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση με την προσθήκη ελάχιστου χαβιαριού και το pairing με ένα παγωμένο καλιφορνέζικο Chardonnay.


Διάβασε ακόμη για την πιο crispy εκδοχή της farinata, τις κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin για την καραντίνα, πώς θα φτιάξεις το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα