Το (σχεδόν) gourmet πιάτο της καραντίνας
Όλα τα tips για το πιο νόστιμο ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.
Τα ζυμαρικά με τόνο, όπως έχεις διαβάσει πριν λίγες ημέρες στο Esquire, είναι μία από τις πιο προφανείς, άμεσες και νόστιμες λύσεις για να ικανοποιήσεις το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ήρθε όμως η στιγμή να περάσεις στο επόμενο στάδιο και να αξιοποιήσεις διαφορετικά το εν λόγω ψάρι - στη φρέσκια εκδοχή του αυτή τη φορά.
Το ταρτάρ τόνου είναι μία από τις πιο ενδεδειγμένες, εύκολες και απολαυστικές επιλογές. Φτιάχνεται σχετικά γρήγορα και απλά, έχει ωραία υφή και γεύση και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ακόμη υλικά. Το ιδανικότερο κομμάτι για πειραματιστείς είναι το φιλέτο τόνου. Βρίσκεται στη ράχη του σώματος του ψαριού, στην πάνω πλευρά, και θυμίζει αρκετά στην όψη το αντίστοιχο του μοσχαριού. Οφείλει να αντιμετωπίζεται και με παρόμοιο τρόπο μαγειρικά - όσο λιγότερο ψημένο, τόσο το καλύτερο.
250-400 γρ. κρέατος λοιπόν αρκούν (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια) και αναμειγνύονται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τζίντζερ, χυμό lime, κάπαρη, αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το αβοκάντο κόβεται και αυτό σε μικρά καρέ και προστίθεται στο μείγμα του τόνου, ώστε να προσδώσει γλυκύτητα, χωρίς όμως να επηρεάζει αρνητικά τη γενικότερη γεύση. Αφού ανακατευτούν καλά, όλα μπαίνουν σε ένα μπολ και σκεπάζονται με μεμβράνη, προτού μεταφερθούν για 10'-15' στο ψυγείο. Μετά από αυτό, το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι έτοιμο.
Μπορείς να φας ακριβώς όπως είναι. Μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε tacos ή σάντουιτς, σε σαλάτα, σε ομελέτα ή όπου αλλού πιστεύεις πως ταιριάζει. Τέλος, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση με την προσθήκη ελάχιστου χαβιαριού και το pairing με ένα παγωμένο καλιφορνέζικο Chardonnay.
Διάβασε ακόμη για την πιο crispy εκδοχή της farinata, τις κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin για την καραντίνα, πώς θα φτιάξεις το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας