Η συνταγή του Rum Sour

Ένα low-lift Daiquiri, μία ακόμη έξοχη χρήση του ρουμιού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Φεβρουαρίου 2021

Amaretto Sour, Whiskey Sour και πλέον Rum Sour - γιατί μάλλον ήρθε η ώρα να εμπλουτίσεις την γκάμα των cocktail skills σου στη συγκεκριμένη υποκατηγορία ποτών. Πώς θα το περιγράφαμε; Μάλλον πιο κοντά σε ένα κλασικό Daiquiri με έξτρα λεμόνι. Αρκετά απλό και πολύ πιο ιδιαίτερο από το όσο υπόσχεται η απλότητά του. 

Τρία υλικά είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας με τη σύνθεσή τους ένα ελαφρώς γλυκό και ολίγον τι tart τελικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
  • 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ο χυμός λεμονιού και η ζάχαρη μπαίνουν στο σέικερ και αναδεύονται.
  2. Στη συνέχεια προσθέτεις το ρούμι και θρυμματισμένο πάγο και ανακινείς.
  3. Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass.

 


Διάβασε ακόμη για το Garibaldi, το The Clumsies που έρχεται σπίτι σου, το RTD του 2021 Togroni, την ιστορία και η συνταγή του Americano, την ακριβότερη συλλογή ουίσκι του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό