Η συνταγή του Rum Sour

Ένα low-lift Daiquiri, μία ακόμη έξοχη χρήση του ρουμιού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Φεβρουαρίου 2022

Amaretto Sour, Whiskey Sour και πλέον Rum Sour - γιατί μάλλον ήρθε η ώρα να εμπλουτίσεις την γκάμα των cocktail skills σου στη συγκεκριμένη υποκατηγορία ποτών. Πώς θα το περιγράφαμε; Μάλλον πιο κοντά σε ένα κλασικό Daiquiri με έξτρα λεμόνι. Αρκετά απλό και πολύ πιο ιδιαίτερο από το όσο υπόσχεται η απλότητά του. 

Τρία υλικά είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας με τη σύνθεσή τους ένα ελαφρώς γλυκό και ολίγον τι tart τελικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
  • 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ο χυμός λεμονιού και η ζάχαρη μπαίνουν στο σέικερ και αναδεύονται.
  2. Στη συνέχεια προσθέτεις το ρούμι και θρυμματισμένο πάγο και ανακινείς.
  3. Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass.

 


Διάβασε ακόμη για το Garibaldi,  την ιστορία και η συνταγή του Americano, και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες