Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Ρούμι και σαμπάνια συνεργάζονται, για το μάλλον απόλυτο cocktail των parties.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Οκτωβρίου 2019

Μην αφήσεις το φαινομενικά αθώο look του να σε ξεγελάσει. Το Air Mail είναι ένα αρκετά δυνατό cocktail. Το ρούμι συναντά το φρεσκοστυμμένο lime και η σαμπάνια το μέλι, σε ένα ευκολόπιοτο τελικό αποτέλεσμα που όμως μπορεί να σε "χτυπήσει" αν το παρακάνεις, χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μία διασταύρωση μεταξύ του Honey Bee και του French 75, αλλά με ένα πιο τροπικό twist. 

Η ιστορία

Το Esquire θα πρέπει να πάρει τα credits για τη δημιουργία του εν λόγω ποτού. Πίσω στο 1949, οι συντάκτες του περιοδικού είχαν κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, το Handbook for Hosts. Στις σελίδες του συμπεριλαμβάνονταν προτάσεις για αρκετά είδη φαγητού, tips για το τέλειο πάρτι και ασφαλώς συνταγές για cocktails. Μέσα στις τελευταίες υπήρχε και εκείνη του Air Mail, το οποίο ο ιστορικός ποτού David Wondrich αναφέρει πως "προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα. Το όνομά του είναι ένας σαφής συσχετισμός στον τρόπο διακίνησης γραμμάτων ή δεμάτων μέσω αεροπορικής μεταφοράς. Η σύνδεση γίνεται με την αμεσότητα του σερβιρίσματος γι' αυτό το ποτό, καθώς φτιάχνεται σχετικά γρήγορα. Σήμερα ίσως να το ονόμαζαν Email ή ακόμη και Instagram DM".

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμό lime
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5 μεζούρες Brut σαμπάνια

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το ρούμι, το χυμό lime και το μέλι μαζί με πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Αδειάζεις σε ποτήρι τύπου Collins μαζί με τον πάγο.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 2

Απογεμίζεις με σαμπάνια και γαρνίρεις με μία φλούδα lime.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 3


Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Greyhound, το Aviation, το Mudslide, το Dirty Martini και το Moscow Mule.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Greyhound

Ένα easy-to-make ποτό που παντρεύει την αλκοολικότητα της βότκας με τα έντονα στοιχεία του γκρέιπφρουτ.

Η ιστορία και η συνταγή του Amaretto Sour

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ιδανικά γλυκόπικρο και άκρως ιταλικό cocktail.