Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Ρούμι και σαμπάνια συνεργάζονται, για το μάλλον απόλυτο cocktail των parties.

Μην αφήσεις το φαινομενικά αθώο look του να σε ξεγελάσει. Το Air Mail είναι ένα αρκετά δυνατό cocktail. Το ρούμι συναντά το φρεσκοστυμμένο lime και η σαμπάνια το μέλι, σε ένα ευκολόπιοτο τελικό αποτέλεσμα που όμως μπορεί να σε "χτυπήσει" αν το παρακάνεις, χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μία διασταύρωση μεταξύ του Honey Bee και του French 75, αλλά με ένα πιο τροπικό twist. 

Η ιστορία

Το Esquire θα πρέπει να πάρει τα credits για τη δημιουργία του εν λόγω ποτού. Πίσω στο 1949, οι συντάκτες του περιοδικού είχαν κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, το Handbook for Hosts. Στις σελίδες του συμπεριλαμβάνονταν προτάσεις για αρκετά είδη φαγητού, tips για το τέλειο πάρτι και ασφαλώς συνταγές για cocktails. Μέσα στις τελευταίες υπήρχε και εκείνη του Air Mail, το οποίο ο ιστορικός ποτού David Wondrich αναφέρει πως "προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα. Το όνομά του είναι ένας σαφής συσχετισμός στον τρόπο διακίνησης γραμμάτων ή δεμάτων μέσω αεροπορικής μεταφοράς. Η σύνδεση γίνεται με την αμεσότητα του σερβιρίσματος γι' αυτό το ποτό, καθώς φτιάχνεται σχετικά γρήγορα. Σήμερα ίσως να το ονόμαζαν Email ή ακόμη και Instagram DM".

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμό lime
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5 μεζούρες Brut σαμπάνια

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το ρούμι, το χυμό lime και το μέλι μαζί με πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Αδειάζεις σε ποτήρι τύπου Collins μαζί με τον πάγο.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 2

Απογεμίζεις με σαμπάνια και γαρνίρεις με μία φλούδα lime.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 3

Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Greyhound, το Aviation, το Mudslide, το Dirty Martini και το Moscow Mule.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.