Πίνουμε ποτά με λίγο ή καθόλου αλκοόλ

Με αφορμή το Stoptober- τι είναι πάλι τούτο;

Το Stoptober είναι μία σημαντική πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης που ξεκίνησε ως μία καμπάνια για να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η βασική επιδίωξη αυτής ήταν να ενθαρρύνει τους καπνιστές να σταματήσουν το τσιγάρο για 28 ημέρες του Οκτωβρίου.

Ο όρος "υιοθετήθηκε" από μεγάλο μέρος του spirits industry, που προτρέπει τους καταναλωτές να ελαττώσουν το ποτό και να προτιμήσουν επιλογές με λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ. Ευτυχώς για όλους, υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές προτάσεις για να συμβεί αυτό, χωρίς να χαθεί η απόλαυση του πράγματος.

Doom Bar Zero

Η μπύρα της ζυθοποιίας Staple κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες μία 
alcohol-free εκδοχή, πάνω στην οποία δούλευε για σχεδόν δύο χρόνια προκειμένου να φτιάξει έναν πραγματικό game-changer στην εν λόγω κατηγορία. Είναι αρκετά ελαφριά, διατηρώντας όμως στο ακέραιο τη γεύση της, με νότες βρώμης, καρυδιών και ξηρών καρπών.

Jukes Cordialities

Ο παγκοσμίου φήμης wine taster και συγγραφέας Matthew Jukes μετρά μία πορεία που ξεπερνά τα 30 χρόνια στο χώρο του κρασιού. Χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία του, καθώς και κάποιες μυστικές συνταγές, δημιούργησε μία σειρά από blended ποτά, χωρίς καθόλου αλκοόλ. Είναι σχεδιασμένα για να "μιμούνται" τη γεύση, τις εντάσεις και τα χαρακτηριστικά του κρασιού, με την προσθήκη όμως κάποιων έξτρα συστατικών. Τα Jukes Cordialities κυκλοφορούν ανά εξάδες, με κάθε φιαλίδιο να έχει διαφορετικό χαρακτήρα.

Seedlip Nogroni

Το εμφιαλωμένο Negroni της Seedlip δίνει ένα θαυμάσιο μη-αλκοολικό twist σε ένα από τα κλασικότερα cocktails, με πολύπλοκο, πικρό και όξινο χαρακτήρα. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά της κατηγορίας και το συναντά κάποιος στα πιο δημοφιλή μπαρ του πλανήτη και σε πολύ εξειδικευμένες κάβες. Κάθε φιάλη περιέχει 2 servings. 

Feragaia

Το πρώτο μη-αλκοολούχο σκωτσέζικο spirit είναι εμπνευσμένο από το ουίσκι και αποστάζεται, αναμιγνύεται και εμφιαλώνεται στα Lowlands. Σε αυτό συνδυάζονται 14 βοτανικά στοιχεία μεταξύ των οποίων φύκια, φύλλα δάφνης και χαμομήλι, τα οποία δίνουν ένα τελικό αποτέλεσμα με γήινες και πικάντικες νότες. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και το όνομά του προκύπτει από τη λατινική λέξη Fera που σημαίνει άγρια και από την ελληνική γαία, δηλαδή την γη. Πίνεται είτε σκέτο με πάγο ή ελάχιστο tonic water, είτε σε κάποιο εναλλακτικό whiskey cocktail.

Amplify

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό blend από βότανα και εσπεριδοειδή που παράγεται στο Harrogate του βόρειου Yorkshire της Αγγλίας. Το γευστικό του προφίλ είναι γλυκόπικρο, με αρκετά ενδιαφέροντα αρώματα -μεταξύ άλλων από λεμονόχορτο, ginseng και κόλιανδρο. Εκτός των άλλων ξεχωρίζει και για την καλαίσθητη ετικέτα της φιάλης του, που έχει δημιουργήσει η ζωγράφος Sophie Abbott. Προτείνεται με οποιοδήποτε Mediterranean Tonic και μία φλούδα πορτοκαλιού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε cocktails. 

Pentire Adrift

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New Entry!! 🎉🎉 Fondato sull’amore per la vita costiera, Pentire Adrift è uno spirito analcolico ottenuto da piante originarie della costa baciata dall’oceano Atlantico della Cornovaglia settentrionale. Una bevanda distillata che sfrutta la potenza, la bellezza e gli immensi sapori delle piante, una celebrazione della vita vegetale unica che, grazie a una combinazione di clima favorevole, pH del suolo e umidità dell'aria, crescono e prosperano sul promontorio circostante la cittadina di Port Isaac. Oltre ad un blend di piante officinali, completano il mix botanico, Finocchio Marino, Salvia, Agrumi e Sale che, attraverso un'attenta distillazione ne vengono catturati i profumi e i sapori, dando vita ad un eccezionale spirito analcolico. 🙏🏻🍸🍹🍊🌱🌱 #pentiredrinks #pentireadrift #alcoholfree #alcoholfreelife #italianspiritscompany #nonalcoholic #cocktailanalcolico #gintonicanalcolico #drinkfortomorrow #pentire

A post shared by Italian Spirits Co. (@spirits_company) on

Ένα ακόμη alcohol-free βοτανικό spirit, που πρωτοκυκλοφόρησε περίπου πριν από έναν χρόνο. Ο πρώην επαγγελματίας surfer Alistair Frost ίδρυσε το συγκεκριμένο brand στην Κορνουάλη θέλοντας να αποτίσει έναν φόρο τιμής στο ύφος και τις γεύσεις της περιοχής. Έχοντας αρκετά συστατικά από τη θάλασσα, το Pentire Adrift διαθέτει ακόμη αρώματα φασκόμηλου και δεντρολίβανου. 


Διάβασε ακόμη για τα ποτά της Αίτναςτα mezcals του φθινοπώρου, παλιά λικέρ σε νέες χρήσεις, τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους από τον κόσμο των μπαρ, για την ενδιαφέρουσα μπάρα του Artisanal, το ρούμι του James Bond, τη σεζόν του Sbagliato και το CTC της νέας εποχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.