Το δυνατό βίντεο των κορυφαίων Ελλήνων σεφ

Έπειτα από δύο μήνες, όλοι ανυπομονούν να γυρίσουν στις κουζίνες τους.

Με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο βίντεο, η αφρόκρεμα των Ελλήνων σεφ περνά το δικό της μήνυμα σχετικά με την κατάσταση που βιώνει αυτήν τη στιγμή η εστίαση, περιμένοντας την επόμενη μέρα και ασφαλώς το επερχόμενο άνοιγμα των εστιατορίων. Οι κορυφαίοι Έλληνες μάγειρες μεταξύ άλλων απαιτούν "λευτεριά στις κουζίνες" και δηλώνουν "έτοιμοι να επιστρέψουν, δίνοντας ραντεβού στο ίδιο τραπέζι".

Ντίνα Νικολάου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Τάσος Μαντής, Άρης Βεζενές, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Παρλιάρος, Γιάννης Λουκάκος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Έκτορας Μποτρίνι, Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Θοδωρής Παπανικολάου, Σωτήρης Κοντιζάς, Κλεομένης Ζουρνατζής, Πάνος Ιωαννίδης, Περικλής Κοσκινάς, Άκης Πετρετζίκης, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Άγγελος Λάντος, Νίκος Ρούσσος, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Γκίκας Ξενάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Αντώνης Δρακουλαράκος, Γιώργος Βενιέρης, Νίκος Καραθάνος, Jean-Charles Metayer, Μιχάλης Νουρλόγλου και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μιλούν on camera σε ένα βίντεο που διαρκεί σχεδόν 3,5 λεπτά και συνδυάζει την αμεσότητα, το χιούμορ και το συναίσθημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by funky gourmet (@funkygourmetrestaurant) on

Το βίντεο ανέβηκε στα social media το πρωί της Κυριακής και έγινε αμέσως viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Ελπίδα όλων, να βρεθεί η ιδανικότερη λύση για τον κλάδο της εστίασης που υπέφερε πάρα πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και, ασφαλώς, να ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια.


Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.