Το δυνατό βίντεο των κορυφαίων Ελλήνων σεφ

Έπειτα από δύο μήνες, όλοι ανυπομονούν να γυρίσουν στις κουζίνες τους.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Μαΐου 2020

Με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο βίντεο, η αφρόκρεμα των Ελλήνων σεφ περνά το δικό της μήνυμα σχετικά με την κατάσταση που βιώνει αυτήν τη στιγμή η εστίαση, περιμένοντας την επόμενη μέρα και ασφαλώς το επερχόμενο άνοιγμα των εστιατορίων. Οι κορυφαίοι Έλληνες μάγειρες μεταξύ άλλων απαιτούν "λευτεριά στις κουζίνες" και δηλώνουν "έτοιμοι να επιστρέψουν, δίνοντας ραντεβού στο ίδιο τραπέζι".

Ντίνα Νικολάου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Τάσος Μαντής, Άρης Βεζενές, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Παρλιάρος, Γιάννης Λουκάκος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Έκτορας Μποτρίνι, Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Θοδωρής Παπανικολάου, Σωτήρης Κοντιζάς, Κλεομένης Ζουρνατζής, Πάνος Ιωαννίδης, Περικλής Κοσκινάς, Άκης Πετρετζίκης, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Άγγελος Λάντος, Νίκος Ρούσσος, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Γκίκας Ξενάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Αντώνης Δρακουλαράκος, Γιώργος Βενιέρης, Νίκος Καραθάνος, Jean-Charles Metayer, Μιχάλης Νουρλόγλου και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μιλούν on camera σε ένα βίντεο που διαρκεί σχεδόν 3,5 λεπτά και συνδυάζει την αμεσότητα, το χιούμορ και το συναίσθημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by funky gourmet (@funkygourmetrestaurant) on

Το βίντεο ανέβηκε στα social media το πρωί της Κυριακής και έγινε αμέσως viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Ελπίδα όλων, να βρεθεί η ιδανικότερη λύση για τον κλάδο της εστίασης που υπέφερε πάρα πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και, ασφαλώς, να ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια.


Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας