
Το δυνατό βίντεο των κορυφαίων Ελλήνων σεφ
Έπειτα από δύο μήνες, όλοι ανυπομονούν να γυρίσουν στις κουζίνες τους.

Με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο βίντεο, η αφρόκρεμα των Ελλήνων σεφ περνά το δικό της μήνυμα σχετικά με την κατάσταση που βιώνει αυτήν τη στιγμή η εστίαση, περιμένοντας την επόμενη μέρα και ασφαλώς το επερχόμενο άνοιγμα των εστιατορίων. Οι κορυφαίοι Έλληνες μάγειρες μεταξύ άλλων απαιτούν "λευτεριά στις κουζίνες" και δηλώνουν "έτοιμοι να επιστρέψουν, δίνοντας ραντεβού στο ίδιο τραπέζι".
Ντίνα Νικολάου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Τάσος Μαντής, Άρης Βεζενές, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Παρλιάρος, Γιάννης Λουκάκος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Έκτορας Μποτρίνι, Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Θοδωρής Παπανικολάου, Σωτήρης Κοντιζάς, Κλεομένης Ζουρνατζής, Πάνος Ιωαννίδης, Περικλής Κοσκινάς, Άκης Πετρετζίκης, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Άγγελος Λάντος, Νίκος Ρούσσος, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Γκίκας Ξενάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Αντώνης Δρακουλαράκος, Γιώργος Βενιέρης, Νίκος Καραθάνος, Jean-Charles Metayer, Μιχάλης Νουρλόγλου και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μιλούν on camera σε ένα βίντεο που διαρκεί σχεδόν 3,5 λεπτά και συνδυάζει την αμεσότητα, το χιούμορ και το συναίσθημα.
Το βίντεο ανέβηκε στα social media το πρωί της Κυριακής και έγινε αμέσως viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Ελπίδα όλων, να βρεθεί η ιδανικότερη λύση για τον κλάδο της εστίασης που υπέφερε πάρα πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και, ασφαλώς, να ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια.
Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής λέγεται Atomix
Ο κορυφαίος θεσμός The World's 50 Best Restaurants ανακοίνωσε την πρώτη του λίστα για τη Βόρεια Αμερική, με το φημισμένο σποτ της ΝΥ να πιάνει κορυφή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας