Το δυνατό βίντεο των κορυφαίων Ελλήνων σεφ

Έπειτα από δύο μήνες, όλοι ανυπομονούν να γυρίσουν στις κουζίνες τους.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Μαΐου 2020

Με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο βίντεο, η αφρόκρεμα των Ελλήνων σεφ περνά το δικό της μήνυμα σχετικά με την κατάσταση που βιώνει αυτήν τη στιγμή η εστίαση, περιμένοντας την επόμενη μέρα και ασφαλώς το επερχόμενο άνοιγμα των εστιατορίων. Οι κορυφαίοι Έλληνες μάγειρες μεταξύ άλλων απαιτούν "λευτεριά στις κουζίνες" και δηλώνουν "έτοιμοι να επιστρέψουν, δίνοντας ραντεβού στο ίδιο τραπέζι".

Ντίνα Νικολάου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Τάσος Μαντής, Άρης Βεζενές, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Παρλιάρος, Γιάννης Λουκάκος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Έκτορας Μποτρίνι, Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Θοδωρής Παπανικολάου, Σωτήρης Κοντιζάς, Κλεομένης Ζουρνατζής, Πάνος Ιωαννίδης, Περικλής Κοσκινάς, Άκης Πετρετζίκης, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Άγγελος Λάντος, Νίκος Ρούσσος, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Γκίκας Ξενάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Αντώνης Δρακουλαράκος, Γιώργος Βενιέρης, Νίκος Καραθάνος, Jean-Charles Metayer, Μιχάλης Νουρλόγλου και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μιλούν on camera σε ένα βίντεο που διαρκεί σχεδόν 3,5 λεπτά και συνδυάζει την αμεσότητα, το χιούμορ και το συναίσθημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by funky gourmet (@funkygourmetrestaurant) on

Το βίντεο ανέβηκε στα social media το πρωί της Κυριακής και έγινε αμέσως viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Ελπίδα όλων, να βρεθεί η ιδανικότερη λύση για τον κλάδο της εστίασης που υπέφερε πάρα πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και, ασφαλώς, να ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια.


Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το La Meat Maison θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση σου με το κρέας

Ένα νεό ολιστικό 'portal' για τους aficionados του (πραγματικά καλού) κρέατος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H πίτσα είναι πάντοτε νοστιμότερη την επόμενη ημέρα

Η επιστήμη μίλησε και συντάσσεται με εκείνους που λατρεύουν να την τρώνε κρύα, το επόμενο πρωί.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H απόλυτη καλοκαιρινή pasta

Νιόκι με ρικότα: Νοστιμότατο και πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Επαναπροσδιορίζοντας το ψωμί στην Αθήνα

Τρία πεντανόστιμα spots που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά τη χρονιά της πανδημίας. Και συνεχίζουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο ξεχωριστός κύριος Jason Atherton

Η ιδιαίτερη ιστορία του σπουδαίου σεφ/ restaurateur και υψηλού καλεσμένου στον αποψινό τελικό του MasterChef.

Γραφει Μπαμπης Δουκας