Η πιο φρέσκια εκδοχή του Negroni

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Enzoni.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιουλίου 2020

Το Negroni μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και εάν είσαι πιστός αναγνώστης της στήλης του ποτού στο Esquire θα έχεις αντιληφθεί την τεράστια αγάπη που τρέφουμε προς αυτό. Τόσο στην αυθεντική εκδοχή του όσο και σε πειραγμένες όπως αυτή, αυτή και αυτή

Στις πολλές παραλλαγές του κλασικού ποτού έρχεται να προστεθεί μία ακόμη. Ονομάζεται Enzoni, είναι ένα αλκοολικό σταυροδρόμι ανάμεσα στο Negroni και το Gin Sour και σε αυτό το βερμούτ αντικαθίσταται από σταφύλια. Φτιάχτηκε για πρώτη φορά από το bartender Vincenzo Errico στο νεοϋορκέζικο Milk & Honey - ο Errico ήταν "μαθητής" του Dick Bradsell, δημιουργού του Espresso Martini.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1/2 μεζούρα gin
  • 1/2 μεζούρα Campari
  • 2/3 μεζούρας χυμός λεμονιού
  • 1/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
  • 5 ρώγες λευκού σταφυλιού

Εκτέλεση

  1. Διαλύεις τα σταφύλια μέσα στο σέικερ και προσθέτεις το χυμό λεμονιού.
  2. Βάζεις πάγο και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακινείς για περίπου 10''.
  4. Σουρώνεις σε ποτήρι οld fashioned με πάγο.
  5. Γαρνίρεις με σταφύλι περασμένο σε οδοντογλυφίδα.

Διάβασε ακόμη για το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες, την εποχή του Tom Collins και τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Manhattan

Το rye whiskey είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το κλασικό cocktail.

Το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway

Το twist του Papa αναβαθμίζει το κλασικό rum cocktail.