Η πιο φρέσκια εκδοχή του Negroni

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Enzoni.

Το Negroni μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και εάν είσαι πιστός αναγνώστης της στήλης του ποτού στο Esquire θα έχεις αντιληφθεί την τεράστια αγάπη που τρέφουμε προς αυτό. Τόσο στην αυθεντική εκδοχή του όσο και σε πειραγμένες όπως αυτή, αυτή και αυτή

Στις πολλές παραλλαγές του κλασικού ποτού έρχεται να προστεθεί μία ακόμη. Ονομάζεται Enzoni, είναι ένα αλκοολικό σταυροδρόμι ανάμεσα στο Negroni και το Gin Sour και σε αυτό το βερμούτ αντικαθίσταται από σταφύλια. Φτιάχτηκε για πρώτη φορά από το bartender Vincenzo Errico στο νεοϋορκέζικο Milk & Honey - ο Errico ήταν "μαθητής" του Dick Bradsell, δημιουργού του Espresso Martini.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1/2 μεζούρα gin
  • 1/2 μεζούρα Campari
  • 2/3 μεζούρας χυμός λεμονιού
  • 1/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
  • 5 ρώγες λευκού σταφυλιού

Εκτέλεση

  1. Διαλύεις τα σταφύλια μέσα στο σέικερ και προσθέτεις το χυμό λεμονιού.
  2. Βάζεις πάγο και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακινείς για περίπου 10''.
  4. Σουρώνεις σε ποτήρι οld fashioned με πάγο.
  5. Γαρνίρεις με σταφύλι περασμένο σε οδοντογλυφίδα.

Διάβασε ακόμη για το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες, την εποχή του Tom Collins και τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες