Μαγειρεύοντας το μπέικον με κάθε τρόπο
Οι τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις στον δρόμο για την απόλυτη γευστική ευτυχία.
Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να αξιοποιήσεις το θείο δώρο που λέγεται μπέικον. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν πως τα πάντα μπορούν να γίνουν νοστιμότερα αν τοποθετήσεις επάνω ή μέσα τους μία ή περισσότερες φέτες (ή και στρώσεις, γιατί όχι;).Μπορείς να το βάλεις σε σάντουιτς, μπορείς να το φας με το πρωινό, μπορείς να το τοποθετήσεις σε πίτσα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε burger, μπορείς να το εντάξεις ως γαρνιτούρα σε ένα Bloody Mary, μπορείς να το κάνεις ακόμη και μαρμελάδα. Η λίστα "μπορείς-να-κάνεις-κάτι-με-μπέικον" μοιάζει να μην σταματά ποτέ. Πώς όμως το μαγειρεύεις στην εντέλεια;

Στο φούρνο
Αρχικά, προθερμαίνεις στους 200° C. Τοποθετείς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στο ταψί του φούρνου αλλά το μπέικον θα μπει στη σχάρα και όχι σε αυτό - το ταψί θα μείνει από κάτω. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα στο μπέικον (ούτε λάδι, ούτε βούτυρο) αλλά απλά να αφήσεις τι φέτες σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Το ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό, με το επίπεδο τραγανότητας να εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Ο ιδανικός χρόνος ανέρχεται συνήθως σε 15-20'. Όταν είναι έτοιμο, το τοποθετείς πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγιστεί. Ασφαλώς το σερβίρεις αμέσως.
Στο τηγάνι
Η πιο άμεση και αποτελεσματική μέθοδος, που πέρα από το νόστιμο αποτέλεσμα προσφέρει και το feelgood συναίσθημα του να ακούς το "τσιτσίρισμα" στο τηγάνι και να απολαμβάνεις τις μυρωδιές που βγάζει το μπέικον. Αρκεί να το τοποθετήσεις (αφού έρθει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου) αρχικά σε ένα κρύο τηγάνι και να ξεκινήσεις να το ψήνεις σε μέτρια φωτιά για σχεδόν 10'- η διαδικασία θα βοηθήσει στο να μαγειρευτεί αργά και σωστά και δεν θα καεί κανένα απολύτως σημείο του. Πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν ελάχιστο νερό κατά το τηγάνισμα, ώστε να μειωθεί το πιτσίλισμα, να μείνει τρυφερό το κρέας στο μέσο και να γίνει τραγανό στο πλάι. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, το βάζεις πάνω σε χαρτί κουζίνας πριν το σερβίρεις.


Στο φούρνο μικροκυμάτων
Η πιο γρήγορη, ίσως και τεμπέλικη, μέθοδος. Βάζεις μία χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι από χαρτί κουζίνα σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων), έπειτα το μπέικον και τέλος τυλίγεις τα κομμάτια με ένα ακόμη χαρτί. Αυτό γίνεται ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αρκούν μόλις 1-2' για να ετοιμαστεί. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να αφήσεις το μπέικον να στεγνώσει στο ίδιο χαρτί με αυτό που ψήθηκε. Οι φέτες θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα είναι μία πράξη που θα μετανιώσεις πικρά.
Διάβασε ακόμη για τις κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin για την καραντίνα, 5 υπέροχα food & wine pairings, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία και πώς θα φτιάξεις το τέλειο σπιτικό κρουασάν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.