Πού θα φας τα πιο επικά σάντουιτς στην Αθήνα

Δυο φέτες έχει η ζωή: Ο μόνος οδηγός που θα χρειαστείς για τη σημερινή World Sandwich Day.

Σάντουιτς στην Αθήνα λοιπόν. Ένα task που κάποτε έμοιαζε από αρκετά δύσκολο, πλέον έχει εξελιχθεί, εξευγενιστεί και εκφραστεί με νόστιμα εδέσματα που βασίζονται στο κλασικό κι αγαπημένο concept "δύο φέτες ψωμί και κάτι ανάμεσα". Το Esquire σου προτείνει κάποια spots που αξίζει να δοκιμάσεις, για να τιμήσεις τη σημερινή World Sandwich Day.

Po’ Boys

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Po Boys (@poboysbarbeque)

Όταν πριν περίπου 3,5 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το Po’Boys στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, τα άκρως χορταστικά burgers, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Πλέον, ψάχνουμε μία θέση στα τραπέζια του και για τα διαβολομένα νόστιμα σάντουίτς του - τα ομώνυμα με το εστιατόριο έχουν φυσικά την τιμητική τους.

Info: Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 210 3234672

> Διάβασε ακόμη: To Brutus Tavern φέρνει νέες κρεατοφαγικές συνήθειες στο Κολωνάκι

The Clumsies

Ίσως και να μην περίμενες να βρεις σε αυτή τη λίστα ένα μέρος σαν το The Clumsies, που φημίζεται για αρκετά άλλα πράγματα. Κι όμως, εδώ μπορείς να τιμήσεις το πληθωρικό Steak Sandwich. Αυτό από μόνο του, πίστεψέ με, αρκεί.

Info: Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco

The Black Salami Microbakery

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Eaters (@theeaters_gr)

Το νέο σποτ στα Εξάρχεια έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, για όλους τους σωστούς λόγους. Συστήνεται ως microbakery και πέρα από το εξαιρετικό brunch (κορυφαία αυγα μπένεντικτ, ασύλληπτος καγιανάς) σερβίρει άψογα σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια. Ειδικά το BLT του είναι σχεδόν εθιστικό.

 Info: Ζωοδόχου Πηγής 71 και Μεθώνης, Εξάρχεια

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater

Guarantee

Πού θα φας τα πιο επικά σάντουιτς στην Αθήνα

Το συναντάς στη Βεΐκου και το Κουκάκι από το 1988, όταν ο ο κύριος Γιάννης από τη Μάνη -πρώην ανθυποπλοίαρχος- αποφάσισε να γυρίσει στη στεριά και να ξεκινήσει το δικό του νόστιμο project με μικρό μπάτζετ αλλά τεράστιο μεράκι. Εδώ δοκιμάζεις ένα από τα πιο νόστιμα σάντουιτς της Αθήνας με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλά υλικά - σκέψου μόνο πως υπάρχουν περίπου 20 είδη τυριών, 15 είδη ψωμιού και μία έξοχα διαμορφωμένη γκάμα αλλαντικών, μεταξύ άλλων.

Info: Βεΐκου 41, Κουκάκι, τηλ. 210 9226924

> Διάβασε ακόμη: Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Talking breads

Τα σάντουίτς του συζητιούνται καιρό (sorry) και απολύτως δικαιολογημένα. Η σημασία στην πρώτη ύλη είναι δεδομένη, με σχεδόν τα πάντα εδώ να είναι χειροποίητα. Satay, Oldschool και Grilled Cheese παραμένουν από τις πιο λατρεμένες επιλογές. 

Info: Σπύρου Τρικούπη 11 και Στουρναρη, Εξάρχεια, τηλ. 211 1839731

> Διάβασε ακόμη: Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Big Mouth

Τα αδέρφια Ισταυρίογλου "ευθύνονται" για ένα από τα πιο λαχταριστά σαντουιτσάδικα στο κέντρο της Αθήνας - και όχι μόνο σε αυτό. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της σχολής του Σικάγο (όχι αυτή με τις οικονομικές θεωρίες και την αστική κοινωνιολογία αλλά εκείνη που σχετίζεται με το στομάχι σου): Ραντίζουν το ψωμάκι με λίγο λάδι, το ψήνουν ελαφρώς και το γεμίζουν με ό,τι τραβά η όρεξή σου.

Info: Πραξιτέλους 20, Αθήνα, τηλ. 210 3250449

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει τώρα η Αθήνα

Smash’n Bun

ΤΟ GRILLED CHEESE SANDWICH ΤΟΥ SMASH N' BUN

Πέρα από τα πληθωρικά σε γεύση burgers, o Μιχάλης Νουρλόγλου έχει φροντίσει να παρουσιάσει στο Smash’n Bun και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σάντουιτς της πόλης. Το ψωμάκι είναι τρομερά αφράτο και ελαφρύ, σχεδόν "αφρός", καθόλου παρεμβατικό όσον αφορά τη συνύπαρξή του με τα περιεχόμενα. Δοκίμασε το Grilled Cheese Sandwich (σε χειροποίητο sourdough ψωμί, με κρυφό mix τυριών και βούτυρο, που συνοδεύεται από σούπα chilled tomato rosemary) και ξανασυζητάμε αν σου έχει απομείνει οποιαδήποτε απορία.

Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 21 0724 9802

> Διάβασε ακόμη: Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης

Οι συνταγές

Σε περίπτωση πάλι που η σημερινή ημέρα σου ανοίξει τους ορίζοντες δημιουργικότητας στην κουζίνα του σπιτιού σου, μπορείς να πειραματιστείς με τις λαχταριστές και αμέτρητες συνταγές του Tasty Guide.

 

 

 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος